fredag 1. februar 2013

Kanskje er det smart !!

 

IMG_0390

Jeg har stort sett padlet i hele vinter, men fikk en stopp nå. Elvene rundt meg har frosset igjen, så nå bare venter jeg på vann å padle på:)

Men padling på vinteren har sine utfordringer og ett av dem er ising, det betyr også at sikkerhetslinene langs kajakken også fryser fast. Jeg har sett at noen lager slakkere liner og fletter tau utenpå disse, noe jeg ikke tror hjelper stort. Lettere å gripe tak i, ja det stemmer nok. Men når lina først har frosset fast til kajakken, da hjelper det ikke stort.

Derfor kontaktet jeg Yst Ute og spurt om di hadde slike kuler, som jeg har sett blant annet at Zegul har foran på sine kajakker. Jeg fikk rask respons på min forespørsel og få dager senere, lå 8 kuler i postkassen min.

Så i kveld etter jobb, demonterte jeg linene og satte på slike kuler rundt hele kajakken. Så nå ligger lina et par cm over kajakken, så får jeg bare håpe dette fungerer i praksis også.

Det jeg ser at kunne vært gjort annerledes og som jeg vil rette på senere er, å bytte selve lina og kjøpe en kule til. Den orginale lina var bare akkurat lang nok, da kunne jeg ikke lage en knute inne i kula. Så nå vil den ha muligheten til å vandre litt frem og tilbake, usikker på hvor mye det har å si i praksis.

Så om flere vil prøve dette, så kjøp 9 kuler og ny line :)

 

IMG_0393                             IMG_0394

IMG_0395                             IMG_0396

IMG_0397

7 kommentarer:

 1. Det var smart det men som du selv skriver, kjøp en ny line og lag også knuter før og etter hvert linefeste i kajakken, det er smart det også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenkte egentlig på å lage en knute inne i kula, da denne kommer i to deler. Men kan jo teste hvordan det fungerer, siden di allerede er montert. Skal jeg kjøpe ny line, må det bli en med refleks innebygd.

   Slett
 2. Synes det er smart slik det er.
  Det vil alltid være steder hvor lina ligger tett på kajakken. Der vil den fryse fast.
  Hvis du ved en egenredning trenger å forflytte deg langs kajakken kan du nå flytte på kula og løsne lina fra der den er frosset.

  Dette var en meget bra sikkerhetsløsning Svein Erik :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :)
   Blir jo moro å se hvordan det fungerer i praksis :)

   Slett
 3. God idé! Kanskje det er en fordel at kulene kan skli på linen? Jeg tenker man kan kjøre de frem og tilbake for å av-ise linen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja kanskje Michael, Jørn var inne på samme tanke som deg. Trenger bare åpent vann nå, så jeg kan få testet ideen :)

   Slett
 4. I går fikk jeg en fin test av å ha slike kuler på sikkerhetslinene. På steder hvor det ikke er slike kuler, frøs tauet fast i kajakken og var ikke mulig å løsne med fingrene. Alle steder hvor jeg har montert slike kuler, lå tauet løst og kunne lett gripes med en hånd.

  SvarSlett