søndag 3. februar 2013

Venter på våren

 

Vi skriver 3 februar i dag og det er minus 7°c ute, men var 12-13 minus i natt. Nå sitter jeg bare å mimrer over alle di fantastiske turene jeg hadde i 2012 og fant litt video jeg ikke har vist før.

Sammen med gode padlevenner, hadde jeg en uke med padling på sommeren i fjor. Som mange nok vil huske, så var det mye regn sommeren 2012. Sånn var det på vår tur den uken også, det regnet og regnet hehe. Men allikevel var vi heldige, for vi hadde oppholdsvær på alle padleturene.

Kvalneset på nordvestspissen av Runde

Målet for turen vår var Runde øya, denne verdenskjente fugleøya ytterst i havgapet på nordvest landet.
(Ytterst ute i havgapet i Herøy kommune ligger den sagnomsuste fugleøya Runde. Den vesle øya har ikke mer enn 150 fastboende innbyggere, men fra februar til august hvert år er det hekkesesong, og mer enn 500.000 fugler inntar øya. Rundt 80 arter er påvist hekkende, og over 230 arter er registrert på Runde.)

Siden dette er ett av mange krevende steder på norskekysten, måtte vi time padlingen her nøye. Vi fulgte derfor nøye med på værvarslene og brukte tiden på andre padleopplevelser mens vi venter på riktig tidspunkt.

Runde (18)

I dagene før vi padlet der, var det tildels kraftig vind der. Om jeg husker riktig så var det opp mot 17 m/s noen dager før, noe som ikke er mulig å padle i.

Så tiden ble brukt på å padle Bygdin - Gjende vannet og en tur i Geiranger, turer som i seg selv er helt fantastiske. Ja Gjende ble vi enige om at vi skulle padle igjen, sommeren 2013 også. da skal vi ha med telt i kajakken og overnatte på turen, så har mye å se frem til også:)

Runde kart 2

Turen rundt Runde hadde jeg planer om å filme og skulle bruke mitt GoPro HD Hero2, montert på kajakken. Men høy luftfuktighet kombinert med litt kjølig vær, gjorde at kamerahuset dugget innvendig. Derfor har jeg valgt å kun vise litt fra den delen da vi padlet langs fuglefjellet, men trist å se at kvaliteten ble så dårlig.
Jeg er ganske sikker på at det blir en ny tur hit, men usikker på om jeg rekker dette i år :)

 

Vil du være med på tur hit, så bare ta kontakt :) Men først på planen av langturer nå er Helgelandskysten, Aurlandsfjorden og Gjende. Satser på at padlesesongen blir lang og innholdsrikt, med både korte og lange turer. I år er jeg så heldig at jeg skal være med Padle i Nes å holde kurs for nye padlere også, i håp om at flere skal oppdage hvor fantastisk dette er.

Så nå venter jeg på våren og alt den har å by på:)

4 kommentarer:

 1. Takker for turen. Fint å sitte i nord-norge med 10 minusgrader ute og nyte padling i sommervær, til tross for fravær av sol.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig Stein-Evert, vi venter nok alle på vår og sommer nå. Skal heldigvis få padlet litt i saltvann nå til helga (9-10 feb), så har noe å se frem til.

   Men i august så skal jeg til Helgelandskysten, det gleder jeg meg stort til :)

   Slett
 2. Runde, dit vil jeg også. Om ikke i år (men kanskje) så ett eller annet annet år. En av turene langt unna som står på lista mi. En dag...

  SvarSlett
  Svar
  1. Runde er en tur du bør få med deg, selv om du nok har mange fine plassser rett utennfor døra di:) Misunner deg di vakkre padle omgivelsene og spesilet nå som alt er is og atter is her :))

   Slett