lørdag 23. februar 2013

Rullerolfs rike

 

Lørdag morgen våknet jeg klokken 06:00 og min første tanke var padling hehe, og denne dagen skulle jeg på tur til Nøtterøy. Ja til Rullerolfs rike og der hadde jeg aldri vært før, så det var ikke fritt for at jeg var litt spent. Hadde jo googlet Tjøme og så et eldorado som noen og en hver kan bli misunnelig på.
Rolf som han egentlig heter, har jeg kun snakket med på nett og sett på treff i Stavern. Men har er godt kjent i padlemiljøet, ja alle vet nok hvem han er.
Litt usikker på hvor lang tid jeg ville bruke på di rundt 15 milene ned dit, så var på plass halvannen time for tidlig:)

 IMG_0418

Men den trange passajen ut fra Arås brygge, ga men bare enda mer lyst til å padle. I påvente av di andre, kjørte jeg til en bensinstasjon og fylte kaffekoppen. Kaffe er et must og en viktig del av mitt enkle liv hehe.

Da jeg kom tilbake til Arås, var Astrid på plass og holdt på å pakke kajakken sin. En søt og hygglig dame, som ble et meget hyggelig padle selskap på turen. Snart dukket både Geir Marte og Rolf opp også, en utrolig blid og hyggelig gjeng.SEN23457

Siden jeg er litt over middels interessert  i kajakk og padling, var det en spennende opplevelse å skli av isen og under brygga. Endelig på saltvann igjen og i et område jeg aldri før har vært, jett om jeg var spent. Geir er nok av den mer utfordrene typen, så han valgte en annen måte å entre vannet på. Han la bare kajakken ytterst på den ca 2 meter høye brygga og fikk en flying start på turen hehe. Han var så kjapp at jeg verken fikk bilde eller film av dette, litt synd.

Det var helt tydelig at vi var i Rullerolfs rike nå, han viste vei og fortalte navnene på alle øyene vi passerte. Her er det øyer over alt og jeg kunne bare oppleve en bitte liten brøkdel av dette eldoradoet på denne turen, så da sier det seg jo selv at jeg må hit igjen.

SEN23458
SEN23465SEN23459

 Som du kan se på kartet under, er det øyer alle steder her.Tjøme kart
SEN23469

Rolf fortalte tidlig at vi helt sikkert kom til å se sel på turen og det gikk ikke lenge før han fikk rett. Men som kjentmann her, guidet han oss til et sted han visste det pleide å være en del sel å se. Og når vi nærmet oss østsiden av Bolærne østre, dukket det opp sel alle steder. Ja så mange at det var helt umulig å telle, kanskje 25-30 stykker. Jeg som bare er vant til bever og beverplask, fikk et skuespill jeg aldri har sett før. Disse slo i vannet og svømte rundt oss på alle kanter og var like nysgjerrige på oss, som vi på dem. Jeg har riktig nok sett sel før, men aldri så nærme og aldri mer enn et par stykker.

SEN23481-1

En fantastisk opplevelse å sitte slik å se på alle disse selene som tittet opp rundt oss, dukket ned igjen og dukket opp et annet sted. Svømte etter oss og mellom oss, slik at vi hele tiden måtte titte både foran og bak oss.

SEN23472-1

Vi måtte jo etter hvert padle videre, vi skulle jo ha en rast snart også. Rolf hadde planlagt en rast i ei vik, som var i le for vinden. Tror ikke jeg skal kalle det vind, men en liten trekk i lufta:)
Så ytterst på Bolærne østre, var det en idyllisk vik, med en utsikt som kan ta pusten fra di fleste.

Bolærne Østre

Her ble det en akkurat passe lang rast og det smakte utrolig godt med varm kaffe nå, samt noe å spise på. Vi kunne se at solen skinte langt ute i havet, men solen nådde aldri oss denne dagen. Men nesten helt vindstille og et par varmegrader i luften, bedre kan man nesten ikke ha det på denne tiden av året.

SEN23491

SEN23494

Etter pausen som hadde gitt oss ny energi, ble vi guidet en annen vei tilbake. Rundt holmer som Skarvesetet og Svartskjæra, Rolf hadde navn på dem alle. Og Marte hadde kart og kunne hele tiden bekrefte navnene på alle øyer og holmer, tror hun koste seg godt med kartet:)
Vi passete Ramsholmen og mellom Skjellerøy å Hui Lille, for så  passere Hellesholmen. Ja det var her det fatale skulle skje og som aldri skulle ha skjedd, noe flere av oss lærte noe av. Sikkerhetssnor på ting er egentlig veldig lurt å ha, men ofte glemt.
Rolf padler opp på siden av Geir, litt sånn bak fra. Tror ikke Geir ser dette med en gang og ingen tenker på at det kan skje. Men Rolf har laget et smart feste for GoPro foran på kajakken, noe som fungerer helt utmerket. Men i det han nærmer seg Geir, treffer padleåra til Geir rett under kamera. Og jupp han vipper det rett opp i luften og det får en fin bue, før vi hører et plask i vannet. Jeg ser Rolf titte ned i vannet og jeg skjønner ikke helt at det var GoPro kamera jeg så forsvinne, hmmm nå ligger det et GoPro på bunnen av fjorden, med wifi pakke. 3-4 tusen kroner rett til bunns og ingen ting vi kan gjøre med det her og nå, trist sak.

Tror Geir og Rolf skal ut å dykke etter det på søndag, så får vi bare håpe di finner det.

SEN23484

SEN23506 SEN23508

 Alle turer har også en ende, sånn ble det med denne turen også. Selv om jeg ikke hadde lyst til å avslutte turen nå, vi hadde det jo så fint på vannet:)
SEN23514

Turen har vært helt fantastisk og med så mange hyggelige padlere, ja da er det lett å trives. Selv om jeg aldri har padlet med dem før, følte jeg meg hjemme her fra første stund. Nå er jeg så heldig at jeg snart skal hit igjen, ja 16 februar er det Camp Rullerolf som står på kalenderen, jett om jeg gleder meg :)

Tusen takk for at jeg fikk en så fin tur her i dag og med en så trivelig gjeng padlere, det frister til nye besøk i dette paradiset.

Takk til: Rolf, Geir, Astrid og Marte

SEN23518

3 kommentarer:

 1. Dette var en flott historie med flotte bilder. Veldig hyggelig at du likte deg hos oss.

  SvarSlett
 2. Det er ekstra gøy å lese blogger når flere har vært på samme turen. :) Innleggene blir jo likevel helt forskjellige! Spennende. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi opplever alle tingene litt forskjellig, men essensen er den samme :)

   Slett