torsdag 3. januar 2013

HERO en vinterkveld i januar

 

Endelig i gang igjen nå, har ikke padlet siden i fjor:)

I dag skriver vi 3. Januar 2013 og dette ble min første tur med kajakken i år, godt å endelig komme i gang igjen. Har jo tross alt ikke padlet siden slutten av desember 2012, og abstinensene var påtagene. Spesielt siden noen av di tøffeste i HERO var på tur første nyttårsdag, og jeg kunne ikke være med da.

Men nå er vi i gang da og ble faktisk fem stykker denne kvelden, bra oppmøte på en vinterkveld. Torsdag er HERO sin faste padledag og således har den tradisjoner bakover i tid, selv om gruppa ikke er så gammel. Den har eksistert før også, men da som klubb og under annet navn. Alt det var før min tid som padler, så skal ikke begi meg inn på noe historikk.
Men dagens HERO er en fantastisk gruppe med padleglade sjeler og ingen klubb,bare entusiaster som møtes for padling og hygge. Vi som avtaler våre turer via Facebook, link finner du her: https://www.facebook.com/groups/317822778276022/
Innad i gruppa finnes det 3 dyktige instruktører, dette har bidratt til at HERO holder en høy standar på sikkerhet.
Kan takke Bjarne Marstein,  Johnny Hundershagen og Jørn Hagen for dette.

Kveldens tur startet i Vormsund, som den ofte gjør nå i disse dager. Litt begrenset med padlemuligheter nå på vinteren, spesilet siden det bare skal være en kort sosial tur på kvelden.

SEN22979

Glassfiber var nok inn denne kvelden, så godt at Johnny kom med plast hehe. Ellers ville jeg ha blitt kveldens mobbeoffer, men med 2 i plast er det ikke så lett å mobbe :)))

Alle untatt meg, valgte å bære kajakken ned til elva. Men plast tåler en ripe eller to, så da kunne jeg jo like godt ake ned. Først gikk det litt trått og den ville ikke skli, men på slutten fikk jeg fart hehe. Så på halv snei uten særlig balanse i kajakken, føk jeg ut på vannet som en skadeskutt gås. Åra i ene handa og et dypt støttetak men andre, det ble nesten et bad før turen :))
Hadde jeg ikke hatt tørrdrakt, så ville turen vært over før den hadde begynt.

Men alle fikk seg en god latter og det ble en fin start på en fantastisk tur, med vindstille og stjerneklar himmel. Et tynt lag med frostrøyk på vannet er nok til at det er umulig å ta bilder med blitz, derfor ingen bilder fra selve padlingen i kveld.

SEN22983

Etter et utall av turer opp til Nordbyholmen denne vinteren, hadde vi et stort lager av ved der allerede. Så ingen behøvde å ta med seg ved denne kvelden, godt for Jørn som kom med BP hehe. Der er det jo snøtt nok plass til en thermos og den bør være liten. Vi hadde godt tid her i kveld også, så noen grillet pølser og noen serverte kaker til kaffen. Her kunne vi sitte å beskue en fantastisk stjernehimmel og mange stjerneskudd, tenk å være så priviligert at vi kan holde på med dette:)

SEN22985

SEN22986

Vi hadde som mål å komme oss tilbake til bilene rundt klokka ni, Heidi bor tross alt langt oppe i indianer land og således litt kjørevei. Så litt over åtte forlot vi et døende bål og satte kursen mot Vormsund brygge, med masse fantastiske stjerneskudd på himmelen.
Medstøms i fint driv nedover elva, ble det en kort tur tilbake til utgangspunkter og litt over ni var alle ferdig pakket.

SEN22990

SEN22993

SEN22998

SEN23005

Tusen takk til: Johnny, Frode, Heidi og Jørn, som alle har bidratt til at nok en tur ble suksess.

Hvorfor sitte inne, når alt håp er ute ;)

Har du lyst til å begynne å padle, da skal du nok ikke starte med vinterpadling. Men du bør allerde nå begynne å tenke på å ta et kurs og du får ofte bedre tilbud på kjøp av utstyr nå enn på våren.
Mange vil nok si at du klarer deg med en våtdrakt og ja mulig det!! Men spør du meg så er det kun tørrdrakt som gjelder på våre kanter, kun en kort tid midt på sommeren vil du være komfortabel uten tørrdrakt.

Er du usikker på om dette er noe for deg, så har du flere muligheter om du bor i Akershus eller Hedmark.
Johnny Hundershagen og Bjarne Marstein holder kurs, der kan du også leie kajakk om du er usikker på om dette er noe for deg.
Ta kontakt på Tlf: 915 55 960


Jørn Hagen driver Padle i Nes og har egen webside, her ligger det også kursdatoer for 2013. http://www.padleines.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar