lørdag 19. januar 2013

Istid

 

Som det B menneske jeg er, ble klokken over ni før jeg satte på kaffen i dag. Det var meldt kaldt vær og da ingen grunn til å forhaste seg på morran, men hadde ikke forventet at gradestokken skulle vis minus 19°c.
Ville ikke tenke så mye på det enda og fylte kaffekoppen med nytraktet kaffe, rullet en rød mix mens pc’n startet opp. Kunne jo sjekke om det var noe nytt på FB :) Fikk beskjed på FB om at det var minus 22°c der jeg ville padle, hmmm.
Godt nede i kopp nummer 2 (store krus), kjente jeg at frustrasjonen begynte å komme, jeg ville jo egentlig ut å padle i dag. Sjekker Yr og den gir ikke mye håp om varme, bare kaldt kaldt og atter kaldt. Kanskje noe mindre kaldt i morra, men det hjelper jo ikke meg i dag.

Trakter et par krus til med kaffe og lager litt frokost, mens jeg stadig sjekker om gradestokken går riktig vei. I skrivende stund viser dan “bare 15,9 grader, ja ikke 16 :))) Er det et lite håp her!

Hvorfor sitte inne, når alt håp er ute! Ordene kan bety så mangt og akkurat nå ser det ut til at di har en annen mening enn jeg hadde tiltenkt disse ordene. Sjekker kamera og lader batteriet til GoPro’n, kanskje er det lite håp! Trakter en kanne kaffe og ser at nå er det bare 15 minus, så ja det er håp:) Pakker ned ekstra skift i vantette pakkposer, det er obligatorisk forsikring for meg.
Så blir det å kle seg selv også, må kle meg for å bade i 15 minus. To boksershorts og to stilongser, pluss foret vinterbukse. Oventil blir det 3 ulltrøyer av god kvalitet og en ulvang genser, på bena blir det 2 par ullsokker. Utenpå alt dette blir det selvsagt tørrdrakt og foret pelslue, på hendene bruker jeg ullvanter og padlevotter. En tykk hals blir også brukt, mest for å beskytte halsen mot det kalde vannet, om en skulle gå rundt.

Alt klart og kjører di 5 kilometerne ned til Vormsund brygge og blir fryktelig skuffet over synet som møter meg.

Vorma

Vorma er i ferd med å fryse igjen, mitt eget lille padleparadis på vinteren blir til is. Jeg går ned på brygga for å se om jeg kanskje tar feil, men nei.
Skuffelsen var til å ta og føle på, hva nå!!!!

DrivisHmmm sikkerheten måtte komme i første rekke og med så mye drivis, ville det ikke være forsvarlig å padle. Isen ville ha dratt meg med nedover strømmen, en tanke som ikke fristet. Så har var det kun en fornuftig løsning, snu og reise hjem.

SEN_9197

Det kommer en ny dag i morgen, kanskje den vil bringe litt padleglede :)

Istid 19. Januar 2013

4 kommentarer:

 1. Ja uti der har man ingenting å gjøre nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei så litt skremmende ut Jørn

   Slett
  2. Du får vurdere å ta en kjøretur til Kjøvangen ved Son og padle sammen med et par hardhauser fra DKK.
   Starter imorgen kl 11(søndag 20/1) og padler sannsynligvis over mot Hurumlandet og videre til Ramvikholmen. Vi vurderer turplanen der og da.   Slett
  3. Takk for tilbudet Einar :)
   Det ser ut til at Jeg og Frode tar en tur over til HADE-PADDLERS, Kai og Bernt har invitert oss med på Ransfjorden. Men inviter oss gjerne med på tur en annen gang, alltid moro med nye steder :)

   Slett