mandag 21. januar 2013

Med Hade-Paddlers på Randsfjorden

 

SEN23220

I kontrast til gårsdagens skuffelse over at Vorma frøs igjen, ble dagen i dag en fantastisk opplevelse. Hade-Paddlers v/ Bernt og Kai hadde invitert til tur på Randsfjorden og alt ble akkurat slik en vintertur bør være.

Klokka 09:30 svingte Frode opp foran der jeg bor og vi lastet opp kajakken min på bilen hans, så kjørte vi di åtte milene over til Hadeland. Vi skulle møte di andre på Shell i “sentrum” om vi kan si at Gran har et sentrum ;)

Men før vi kom så langt, så det ikke særlig lovende ut for padling. Så langt vi kunne se utover fjorden var det is og atter is, var hele Randsfjorden frosset igjen!
Vi ble fem stykker som møttes på Gran denne formiddagen, Jeg, Frode, Kai, Bernt og Bjørn. Så da var jo både Ringerike, Romerike og Hadeland representert hehe.

SEN23194

Godt vi hadde med lokalkjente, som kunne finne åpent vann til oss. Plassen vi parkerte på heter Badstua i følge Kai og her var fjorden fortsatt åpen. Nå skal det vel kanskje nevnes at vi hadde en samtale på FB i går, hvor vi var veldig usikre på om det kunne padles i dag. Da var det beinkaldt på di kanter og hele fjorden så ut til å fryse igjen, men temperaturen steg litt i løpet av natten. Det reddet trolig dagens padletur, som fort kunne ha blitt en gåtur på isen istede :))
Men om det kommer flere kalde dager nå, så blir det nok ikke mer padling her før til våren:)

SEN23236

Med rundt fem minusgrader og en lett trekk i lufta, ble det en fin tur sørover på fjorden. Vi padlet mest mulig langs land, slik at vi kunne se på alle di fine isformasjonene. Ganske vakkert og se på, selv om jeg nesten glemte å ta bilder av dem.

SEN23197

SEN23198

Det har blitt så lite padling i år, at det var en fantastisk følelse å kunne padle i dag. Også ble vi jo fem på tur, pluss at padlere er ekstra hyggelige mennesker. Ikke rart en koser seg da og nesten ufattelig at ikke flere padler, hmmm.
Noe av grunnen ligger nok i at mange tror di må kunne rulle for å padle, det er IKKE sant og kan vel best beskrives som en myte.
Du må lære å komme deg ut av kajakken om du velter og å komme deg opp i kajakken igjen, samt å kunne redde en kamerat i samme situasjon. Dette kan lett læres på et kurs, så det er ingen grunn til å ikke bli med på tur. Men du starter ikke med vinterpadling, kurs på våren/sommeren først :) kurs finner du HER.
Hmmm prater meg bort her hehe, vil at flere skal oppdage padling og bli med på nye eventyr.

Det ble ingen lang tur i dag og det var heller ikke meningen, her der viktigste å komme seg ut i naturen og å ha det sosialt og trivelig. Turen gikk derfor kun ned til Sandøya, som er ca 3-4 kilometers padling i rolig tempo. På vinterpadling er det veldig viktig å ikke padle seg svett, fordi dette vil legge seg som et islag på klærne innenfor av tørrdrakta.

SEN23218

På Sandøya ble det en lang rast med bålkos, dagens store høydepunkt det:))
Kai hadde etter hint fra oss, med seg sitt vafeljern og tryllet frem fantastiske vafler fra bålet :) Tusen takk for velsmakende vafler Kai :)

SEN23219

Tiden går fort når man sitter slik å koser seg, men jeg rakk da å drikke opp hele thermosen med kaffe. Nå ja det var sikkert ikke spesielt overraskende for folk som kjenner meg hehe.

Det var så godt å sitte ved bålet å varme tærne, at jeg nesten smeltet neoprenstøvlene mine. Di ble så varme at plasten smeltet og satte seg på hendene mine, når jeg skulle kjenne om di var varme under hehe. Måtte ut i snøen å kjøle dem ned, men sålen er fortsatt litt seig under nå i skrivende stund hmmm.

SEN23217

Etter vår litt lange og koselige rast, ble det en liten tur inn mot Bergøya. Vi ville leke litt i den isen som hadde lagt seg i løpet av natten, da denne antagelig var passe tykk til å padle i.

SEN23224                             SEN23225

 

SEN23226

Turen ble på nesten 8 kilometer i dag, nesten akurat passe vintertur. Ja selv om jeg alltid har lyst til å padle mer, men sånn er jeg alltid:)

Kart

Bernt imponerte veldig i dag, han avsluttet turen med noen perfekte ruller i isvannet. Det står respekt av slikt og krever en del sykisk for å gjenomføre slikt, ingen av oss andre hadde lyst til å bade.

SEN23228

SEN23229

Tusen takk til Bjørn Høybakk Kai Natvig Frode Lund og Bernt Karlsen, for nok en fantastisk tur. Legger ved en film fra dagens tur og håper vi snart padles igjen.

Randsfjorden 20 Januar 2013

 

5 kommentarer:

 1. Svar
  1. Takk til deg også Kai og dine fantastiske vafler, det var suksess:)

   Slett
 2. Flott turrapport! Tøffe isformasjoner også.

  SvarSlett
 3. flott å kunne sitte i Narvik og nyte turen deres. Flott reportasje, og ikke minst flott film.

  Hilsen Stein-Evert

  SvarSlett
 4. Takk Stein-Evert, moro at noen faktisk er innom og titter litt :) Litt kaldt på disse kanter enda og begrenset med åpent vann, derfor også litt få turer i år. Men kalenderen fylles sakte men sikkert opp av padleeventyr, så her kommer det mye utover ettervinteren og våren.
  Første større tur nå er Entusiasttreffet 9-10 februar, sammen med kajakkentusiastene i Stavern. Her blir det overnatting på et fyr :)

  SvarSlett