søndag 23. desember 2012

Lille Juleaften i kajakk

 

Hva er vel bedre enn å bruke lille juleaften i kajakken, ja noen av oss synes det er en god ide. Vi ble 3 stykker som møtte opp i Vormsund klokka 11 i dag, jeg, Jørn og Frode. Kanskje ingen bombe at det var akkurat vi som møtte opp, vi er vel noen av di ivrigste padlerene i HERO !!

Det var meldt ganske greit vær i dag, med 4-5 minus og muligheter for litt snø. Vinden skulle ikke være på mer enn ca 4 m/s, så alt lå tilrette for en fin tur. Jørn hadde et stort håp om å kunne lage akebakke i dag, vi har jo litt snø her nå. Men av en eller annen grunn, var det veldig dårlig gli på snøen i dag. Skulle nok ha vokset kajakken under, før turen i dag :)

Men uansett så var det en lett måte å få en fullpakket kajakk ned på vannet, sjekk videoen under :)

Aking

Vi hadde ingen må for turen i dag, kun å kose oss og lage bål så klart. Det fine rimet som har vært på busker og trær di siste dagene var nå borte. litt synd siden det gir et så fint julemotiv.
Vannet i Vorma klarner opp om vinteren og man kan se et par meter ned i vannet, så vi håpet jo å kunne se noe fisk mens vi padlet også. Turen gikk oppover langs land, i rolig turtempo. Og Frode hadde jomfruturen med sin nye trepinne fra Thygesen, et vakkert stykke arbeid.

Det er alltid fasinerende å padle forbi Tesifallet, mest kjent fra det store jordskredet som gikk her i 1795. I følge boka til Sverre Solberg og Øystein Søbye, skapte skredet et ras som var tre kilometer langt og stengte hele Vorma her. Mjøsa steg med 8 meter og det gikk 111 døgn før di klarte å åpne den igjen, det sier litt om dimensjonene. Du kan lese mer om dette og annet fra våre elver i denne boka, klikk på bilde.

I forbindelse med at nye risvei 2 (E16) er planlagt i dette omeråde, har det også blitt funnet rester etter gammle bosettinger her.
Les mer om det HER:

Her ligger også eneste bosetting i Nes, som ikke har bilvei. Alt må fraktes med båt, litt spesielt i 2012!! Vi tar ofte frem kamera og tar noen bilder her, når vi padler oppover. Det var også tilfellet i dag, Jørn ville ha bilde av meg og Frode foran båthuset. Jo da han fikk sitt bilde, men vi padler med votter. Votter har som kjent dårlig gripe evne, ja litt knotete å ta bilder med votter på :) Så rett etter at bilde er tatt, hører vi et lite plopp og kan se Jørn titte ned i vannet hehe. Så nå kan vi ha skattejakt i Vorma, for på ca 3 meters dyp, ligger nå et vanntett kamera med bilder om Jørn kommer til å savne. Siden vi skriver 23 desember, blir det litt vanskelig å ønske seg nytt til Jul :))

Tesifallet

Glemte helt å ta bilde av hendelsen, alle var bare opptatt av å titte ned i vannet. Men helt umulig å finne nå, kanskje senere i vinter. Elva vil fortsatt synke utover vinteren, så kanskje Jørn kan finne “gammle” minner da !!
Skulle du som leser dette, finne det. Ja da er jeg sikker på at Jørn blir veldig glad om du lever det til ham :)

SEN22705

Turen i dag viser med all tydlighet at vinterpadling er fantastisk og langt fra kaldt slik mange tror, så litt rart at ikke flere ble med i dag. Det finnes da ikke såååå mye annet å gjøre lille juleaften eller !!! :)))

SEN22710

Litt før Rudsholmen får vi øye på en kano padler, men han går i land på Norbyholmen. Ser han har med seg gevær, så skal vel jakte kanskje. Men kan ikke se at han har noen form for redningsvest, da har han vel god tro på seg selv eller er bare dum !!

Vi er ikke helt for nøyd med padling i dag, så vi padler forbi Nordbyholmen og videre oppover. Været er jo perfekt for padling og vi koser oss stort, også skal vi ikke være nede igjen før klokka tre. Da har vi god tid til både padling og bålkos, samt litt moro under veis :)

 

Oppe ved Holsholmen finner Jørn den perfekte akebakken, hvordan det gikk ? Ja resultatet ser du i videoen under :))
SEN22717

Jørn vil teste en akebakke

SEN22712                             SEN22713

 

Vi passerer Horgen på vestsiden av elva, for så å padle over på østsiden. Da er vi litt mer i le for vinden og går i land ved en evje, rett nedenfor Nedre Farset.

 

SEN22719                             SEN22721

SEN22720

Så er det klart for dagens høydepunkt, bålkos og kaffe :)

SEN22723

Di smiler ikke for kamera, men for di jeg tryna over et gjerden:))

SEN22724SEN22725SEN22726

Her tok vi oss god tid til mat og kaffe, Jørn hadde med ferske smultringer også. Da blir det julestemning rundt bålet, dette må du som leser bli med på neste gang;)

 

Bilde fra Jørn 2                             Bilde fra Jørn

Etter en drøy time ved bålet, var det tid for å få kajakkene på vannet igjen. Det skulle passe godt med tiden og planen om å være nede igjen til klokka 3, ikke ofte vi klarer å holde tiden så godt som vi gjorde i dag:)
SEN22728

SEN22730

 

SEN22735

Frode med sin nye åre, godt fornøyd etter dagens tur:)

SEN22737

Da er nok en vintertur blitt til historie og gode minner:)

Til alle som leser og tenker at kajakk tilhører sommeren, kom og bli med oss en tur i vinter. HERO er stadig ute å padler nå og har bare gode erfaringer med vinterpadling, dette er noe alle som padler om sommeren kan klare nå også. Du vil oppdage nye ting og kanskje bli like bitt av dette som jeg er ;)

Er du usikker på om du har utstyr og kvalifikasjoner til å padle på vinteren, eller bare har spørsmål om hva du trenger. Ja da kan du kontakte Padle I Nes, der får du både hjelp og veiledning.

Så neste gang er også du med oss på tur, du er hjertlig velkommen.

Tusen takk til Frode og Jørn, for nok en fantastisk tur på en av våre elver.

23 desember 2012

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar