mandag 24. desember 2012

Eremitt på Juletur

God Jul

Juleaften forbindes ofte med god mat, pakker og sosialt samvær med familien. Men Julen har mange skyggesider som vi ikke liker å ta inn over oss, slik som fyll og bråk i heimen. Noen feirer ikke Jul og noen feirer den annerledes, jeg valgte en annerledes markering i år.

Så Juleaften for meg ble først noen timer på jobb og deretter hjem å klargjøre for kveldens tur, som sikkert mange vil si er litt galskap på Juleaften :)

Så når kirkeklokkene ringte Julen inn, sto jeg i Vormsund og pakket kajakken. Blid og fornøyd over å kunne gjøre akkurat det jeg hadde lyst til, i et aldeles perfekt Jule vær. Gradestokken viste minus 6°c og det snør ganske tett, sånn skal det være på Juleaften.

SEN22741

SEN22745

Innen jeg var på vannet, var hele kajakken dekket av et tykt lag med snø. Det var helt vindstille på turen oppover og veldig stille ute, så jeg padlet til lyden av kirkeklokken og nøt stillheten. Etter Tesifallet ble alle lyder borte og kun lyden av åra i vannet var å høre, med taktfaste tak padlet jeg stille oppover elva. Det var nesten en slik trolsk stemning her nå, med liten sikt og grener som hang tynget av snø over elva,
Men snøen gjør også at det er lettere å se konturene av land og hadde det ikke snødd, så hadde det vært god sikt her i kveld. Det var vel også nesten fullmåne i kveld, men den kunne så vidt skimtes gjennom skyene av og til.

Prøvde meg på noen bilder ute på vannet, men det gikk jo ikke :) Så padlet helt inn til land, da fikk kamera noe å fokusere på.

SEN22746

Det er fantastisk å padle slik på kvelden, ingen forstyrrelser og tankene kan fly sin egen vei. Her ute i mørket og stillheten, glemmer jeg både tid og sted.SEN22750

Nå lever ikke jeg noe stressende liv til vanlig heller, men dette er medisin for både kropp og sjel.
Padleturer i vintermørket behøver ikke være så lange, her er det innholdet som er viktig. Ta seg god tid og passe på å ikke bli svett, så slipper man å fryse når man går i land.
SEN22752

Vel oppe ved Nordbyholmen og her måtte jeg vade litt, ikke mulig å bare ski opp på isen nå :)

SEN22756

Her ble det så klart bål og kaffe, ja og ei pakke Rød mix må være med.SEN22754

Hadde med så mye ved i kajakken, at sekken måtte pakkes oppå :)
SEN22762

Hadde også med meg både ribbe pølser og alt annet til en bedre middag , men ikke så lett i tett snøvær som det var i kveld. Så skal ikke påstå at middagen ble perfekt i kveld, men hva gjør vel det !!
Så lenge jeg har kaffen og røyken min, ja da er alt annet uvesentilg hehe. Usikker på hvor lenge jeg satt her, men tiden var ikke viktig for meg. Så når bålet var i ferd med å ebbe ut, pakket jeg sakene og satte kursen hjemmover igjen. Ikke lenge etter at jeg fikk kajakken på vannet, sluttet det å snø. Så turen nedover elva ble en opplevelse, med god sikt og et fantastisk lys fra den lyse snøen og bygdene rundt som lyste opp himmelen.
SEN22769

På turen nedover måtte jeg stoppe opp mange ganger, det var så mye fint å se på og jeg skulle egentlig ønske at veien hjem var lengre.

 

SEN22778                             SEN22784

 

SEN22786                             SEN22794
Naturen lager sin egen kunst og lager et speilbilde av kunsten i vannet.

SEN22799SEN22812

Nok en fantastisk tur på Vorma og denne gangen på selveste Juleaften, det gjorde turen ekstra fin :)SEN22822

Litt over halv ti var alt pakket og jeg kunne kjøre fornøyd hjem, mens det hadde begynt å snø litt igjen :)

1 kommentar:

  1. Å, så kul julefeiring! Tøft! Flott turreportasje, takk!

    SvarSlett