fredag 29. mars 2013

Til Verdens ende og forbi

SEN_9744-1

 

Ikke alt man planlegger blir som tiltenkt og sånn ble det denne gangen, men kanskje ble det bedre enn opprinnelig plan!

Jeg hadde et par dager før, lagt ut en forespørsel om noen ville være med å padle torsdag og fredag. Tanken var å ta med teltet og overnatte, slik at det ble en lang tur. Men det var stille lenge, tross alt påske og di fleste må vel prioritere familen. Så kanskje blir det en tur alene, noe jeg ikke har noe problem med. Men så klart hyggelig om noen har lyst til å bli med og slik ble det. Jørn meldte at han skulle være med, supert. Men i mitt hode endret jeg fort på planen for disse to dagene, ja endret fra det som skulle være en litt lang kosetur. Jørn har alltid sagt at skulderen hans tåler sånn ca 20 km, så da tenkte jeg 10-15 km på torsdag og det samme på fredag.

Men for meg er det opplevelsen som er viktig, derfor like spent på turen nå som før. Vi møttes i Vormsund litt før 10 og begynte med pakkingen, denne gangen hadde jeg redusert noe på hva jeg skulle ha med. Men Jørn hadde tatt med alt han trengte og ikke trengte, trodde nesten han skulle flytte :)))
SEN_9726SEN_9727SEN_9728SEN_9732

Litt moro at han valgte å bruke en Hasle Excursion 520 på denne turen og hvorfor han valgte den, ja det kan du lese mer om i Padle i Nes sin blogg.

SEN_9738

Været var på vår side i dag og kursen ble satt oppover Vorma, uten noe mål for hvor langt vi skulle padle. Ja jeg var jo litt usikker på hvor langt Jørn ville padle, siden skulderen hans ofte setter sine egne begrensninger. Men om det blir 10 km eller mer, det var uten betydning for meg. Viktigst var å komme seg på vannet og å være på tur.SEN_9740

Nesten vindstille og i lett motstrøm padlet vi i vei, uten å vite hva dagen ville bringe med seg. I mitt hode tenkte jeg at ja vel kanskje vi kan lage camp litt ovenfor Svanefossen, det ville bli en fin tur og vi ville få mye tid til å kose oss i sola på land.SEN_9751

Etter noen kilometer ser vi denne karen på ski, må smile litt av slikt. Litt kontrast til vår padling hehe, ikke alle vil slippe taket på vinteren.

 

SEN_9757

Vi sitter å småprater og titter ned i det klare vannet, ser opp på svanene som flyr over en knall blå himmel og en fossekall som ser ut til å arbeide flittig. Tiden går og kilometerne renner unna, Svanefossen forseres uten problemer og elva ligger åpen vakker og ganske rolig foran oss, livet føles godt nå.SEN_9762-1SEN_9774

Etter ca 14 km, var jeg både sulten og hadde lyst på kaffe og røyk, så det var jeg som ba om pause her. Vi valgte en plass i sola på østsiden av elva, uten å tenke på at det faktisk var en kald trekk i lufta. Pausen ble litt kort, den kalde sure trekken gjorde at padling fristet mer enn å sitte her i sola.SEN_9884SEN_9900SEN_9896

Dyrelivet oppover elva, var litt begrenset utover svaner og ender. Men vi kunne heldigvis krysse av for å ha sett 2 rådyr løpe over et jorde, lucky oss hehe.
SEN_9909
Jørn følte at skulderen hang godt med i dag og vi så for oss at campen kunne legges til verdens ende, det er neset mellom Vorma og Andelva. For meg var det moro og uventet at det gikk så bra, skulle vi få en 20 km tur i dag!
Hmmm vi passerte verdens ende og for igjennom Sundfossen, og møtte brua ved Eidsvoll velkommen Tommelen opp.

SEN_9943

Det som overrasket meg mest her, var det som møtte meg rett ovenfor sentrum.SEN_9946

Her er elva stengt av tykk is over det hele og jeg som trodde elva var åpen opp til Minnesund. Vi tok en kort pause her, mest for at jeg skulle få min dose Rød Mix.
Jørn var ivrig etter å komme seg på vannet igjen, tydelig at han likte utviklingen og følte seg i toppform.
SEN_9973-1

Planen var nå litt endret og vi skulle padle noen kilometer nedover elva, for så å finne en leirplass for natten.

SEN23996


Men det ene lange strekket, ble til neste sving og neste sving igjen og plutselig var vi nede ved Svanefossen igjen. Ja ja her går det unna og med en god latter ble det bestemt at teltet settes opp på Nordbyholmen, det har vi jo litt ved liggende også.

Og sånn ble det, nesten :)))
Jo da vi padlet til vår velkjente holme og fant frem ved litt raskt, jeg var iskald på bena og Jørn frøs etter å ha padlet seg svett før på dagen. Så vi satte begge stor pris på varmen fra bålet og laget oss noe varmt å spise, lykkelig er den som har bål :)

Bilde fra Jørn

Men Jørn var iskald og hadde kun et lite telt med seg, ja også er det kun 4 km ned til bilene. Det ville være meget dumt å overnatte her nå, med tanke på at Jørn var så kald. Det er lov å bruke hode innimellom, også ville vi jo få 45 km padling på en og samme dag. Dette var allerede ny rekord for Jørn og vi kunne avslutte med stil.
Halv ni på kvelden, plasket vi ut av kajakkene i Vormsund og brukte ispigger for å komme oss i land på den skrå glatte isen. Nok en fantastisk tur var over og jeg må si det ver en meget vellykket tur. Det ble ingen overnatting i telt, men turen ga meg allikevel en fantastisk opplevelse og det er mer enn godt nok for meg.
Vel hjemme igjen var det bare å sette utstyret til tørk og så blir det sikkert en liten tur i morra ogsåTommelen opp.Takk til Jørn som gjorde turen så bra i dag.

4 kommentarer:

 1. Det så jo utrolig flott ut og jeg gleder meg til en liten tur hos dere om litt. Flotte bilder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Ja nå begynner det å tine bra her oppe, turene kan bli lengre og flere muligheter åpner seg. Snart kan vi padle helt opp i mjøsa, gleder meg litt til den dagen :)

   Slett
 2. Svar
  1. Ja eller Lillehammer til Eidsvoll, usikker på Sundfossen om sommeren :)

   Slett