søndag 24. mars 2013

Et påskeeventyr på palmesøndag

SEN23923

Jo da vi hadde snakket om det i går, mens vi enda padlet på Vorma. At vi kanskje skulle ta en tur i dag også, men at det skulle bli en så fantastisk tur var nok ikke noe vi forventet.
Gårsdagens kalde noravind og kjølige luft, var byttet ut med opp til +15°c og vindstille.

SEN23928

Vi hadde ingen mål for turen, annet enn å padle nedover mot Beengen og sjekke ut isforholdene. Det ligger jo en tykk is langs elvas østside og den kommer nok til å ligge en god stund til, men vestsiden blir påvirket av Vormavann. Her er det og har vært is etter kalde netter, som har tint i løpet av formiddagen. Sånn var det i dag også og vi hadde ingen store hindringer på vår vei, annet enn den isen vi selv valgte å lage litt moro med. Artig å løsne store isflak og se dem seile nedover strømen, i håp om at det ikke fryser ny is der senere.

SEN23930

Det var først nede ved Folvell at isen stengte elva for oss, et fantastisk skue å se på isen som blir knust i strømmen her.

 

 

SEN23943

Det var et stykke her nede, som vi måtte dra kajakkene på land noen hundre meter. Vi brukte ganske lang tid på turen nedover, mest fordi vi lekte oss i isen. Men også fordi vannet i Glomma var utrolig klart i dag, vi kunne se bånn på flere meters dyp. Ja vi så faktisk fisk også, en morsom opplevelse.

Vi gikk i land nede ved Beengen, på vestsiden av elva. Da hadde vi utsikt over et stort område av elva og Fuglefredningsomeråde på andre siden.
Her ble matpakken og kaffen tatt frem og vi storkoste oss i den varme vårsola, mens en bever lekte i vannkanten 60-70 meter nedenfor oss.

SEN23951

På andre siden av elva, gikk to rådyr over elva og bak oss kom det noen rare lyder vi ikke vet hva var. Jo da vi gikk nærmere for å sjekke, men ikke nærme nok til å finne ut hva det var. Så vet du hva dette er, så gi meg et hint.

Hele turen var et lite eventyr,og så godt å kjenne sola varme igjen. Refleksene i isen og alle di vakkre isformasjonene, ja det kan vanskelig beskrives.

Etter en god rast i sola, måtte vi bare nedover mot Haga for å se hvor langt ned vi kunne padle nå. Vi visste at en stor isbro stengte elva, men ville se hvor stor og når vi kanskje kunne forvente at den ble borte. Sola var enda høyt på himmelen og vi hadde allverdens tid å bruke, ville bare være tilbake på Årnes til solnedgang.

SEN23965SEN23973SEN23975SEN23977

Kart

Vi var tilbake ved Årnes brygge, akkurat i det sola sa takk for seg :) Og kan krysse av for å ha møtt bever to steder og masse Svaner, Hegre, ender, rådyr, fisk og kanskje Gås.
Veldig glad for at det ble en tur i dag, nå er det 3 dager med jobb og ingen mulighet til å padle før torsdag.

Takk til Frode for nok en fin tur Tommelen opp

2 kommentarer:

  1. Flott kajakk vær.
    Jeg tror lyden kommer fra et rådyr.

    SvarSlett
  2. Vi var redde for å forstyrre, kunne jo være at en mor var i nærheten og ventet på at vi skulle gå vekk. Men det var samlet sammen gress, slik at det ikke var mulig å se hva det var. Uansett så var det en morsom og spennende opplevelse :)

    SvarSlett