torsdag 29. november 2012

Torsdagspadling HERO

 

Tirsdag la jeg ut følgende melding i gruppa til HERO på FB:
HERO

TORSDAGSPADLING
Jeg inviterer herved til padling på torsdag :-)
Ingen grunn til å legge kajakken på hylla folkens, dette er helårs aktivitet.
Legger ut i Vormsund og padler opp til Nordbyholmen og lager bål, dette er en kort tur.
Ca 7 km tur retur, god trening i vinterpadling.
...

Det er meldt minusgrader (ca 4°c – følt temp minus 8°c), tørrdrakt er derfor et krav.
Kle deg godt og HUSK på at strikkene på kajakken er ubrukelige i kulda.
Ta med et par vedkubber og hodelykt, ekstra klær og kanskje noe å grille på bålet!!
Oppmøte litt før 18:00, slik at vi kan være på vannet klokken 18.
Velkommen :)

Jeg hadde vel egentlig ikke forventet noen respons, siden det var meldt kaldt vær og vi er inne i den mørkeste tiden på året. Men jeg ville ut å padle en liten tur uansett, så hvorfor ikke prøve å få med flere. Så mye mer moro om vi er mange, enn bare en enslig kajakk der ute :)

Bjørn Ivar var raskt ute å meldte sin interesse, moro og da var vi plutselig 2. Det gikk ikke lenge før Jørn også meldte sin interesse, da begynner HERO å våkne og flere melder seg på onsdag, Heidi har lyst. Men hun har for tiden ingen kajakk, i alle fall ikke før til helgen. Men hva gjør vel det, hun får låne en av Jørn og da er vi plutselig fire hehe. Frode legger ut følgende
Kanskje vi blir fem?, Da regner jeg med at han kommer og vi er nå fem deltagere. Det er like mye som på en vanlig torsdagspadling om sommeren, helt fantastisk:)
Rett før sengetid onsdag kveld, kommer det melding fra Tor også. Han vil være med, det fristet med bålkos :) Da er vi plutselig 6 stykker på en vinterkveld, helt utrolig. Lena var litt usikker, fordi hun skulle på nattevakt.

Men den som stod i Vormsund og lastet av kajakk når jeg kom var Lena, sporty gjort :)Usikker på hva di sier på jobben hos henne, når hun sier at hun har padlet rett før nattevakta:))

SEN22415

 Vi ble derfor 7 stykker som forlot Vormsund og skled inn i nattemørket, med Nordbyholmen som mål. Dette er både trening i mørkepadling og alle gjør seg nye erfaringer i hvordan man kler seg for kalde vinterdager. Tærne og hendene er det som er mest utsatt for kulde, vanskelig å finne gode løsninger. Det er jo ofte noen begrensninger i hvor store sko en kan ha på bena i en kajakk og fingrene er jo ofte i kontakt med vann, så her prøves både muffer hansker og votter.

SEN22390                             SEN22394

Mange vil kanskje tro at nattpadling er likt dag padling, men husk da at balansen blir dårligere i mørket.

Skulle hatt masse bilder fra en slik fin kveld, men mørke og bevegelse, gjør det nesten umulig å ta bilder. Egentlig er det fullmåne i kveld også, men et litt for tett skylag. Derfor er det ganske mørkt oppover elva i kveld og fort gjort at noen blir borte i mørket, så en må passe på hverandre.

SEN22395                             SEN22399

SEN22402Turen i kveld skulle ikke være lang, dette skulle være en sosial tur og en påminnelse om at kajakken kan brukes hele året. Det er ikke mer enn 3,5 kilometer opp til øya vi har planer om å lage bål på, men passe langt på en kald mørk ukedag. Med litt trekk/vind i lufta og ca 5 minus grader, er nok den reelle temperaturen rundt det Yr meldte (følt temp -8°c).

SEN22406

 Alle hadde med seg litt ved i kajakken, ja untatt Jørn da. Black Pearl har knapt nok plass til et par mandariner;) Så gleden var stor da vi gled inn i det islagte gresset på Nordbyholmen og kunne finne frem noen vedpinner og det tok ikke lang tid før det knitret i bålet.
 Bilde tatt av Jørn

Utrolig koselig å sitte en gjeng rundt bålet slik og denne gjengen er utrolig trivelige å være på tur med.

SEN22408                                          SEN22409 

SEN_9091
Bilde er et misslykket forsøk på å ta bilde uten blits:)

Vi satt ganske lenge her å koste oss, grillet pølser på bålet og hadde det riktig så trivelig. Jeg kan vel garantere at ingen angret på at di ble med, alle virket storførnøyde.

Når vi hadde pakket sammen og skulle starte på hjemturen, var det flere som hadde problemer med å sette på spruttrekket. Det var stivt av is og en måtta ta i for å trekke det over kanten.

SEN22407

Glade og førnøyde padlet vi nedover i lett strømmende vann og jammen tittet ikke månen frem mellom skyene også, synd det ikke var stjerneklar i kveld.
Klokken 21, var vi ferdig pakket ved bilene og kunne konstatere at turen ble som planlagt:) Og nå var tonen den at, JA vi må padle neste torsdag også hehe

Kanskje dette er starten på fast torsdags padling vinterstid også, la oss håpe det:)

En stor takk til di som var med i kveld, det er alltid hyggelig å padle med dere:) Jeg er stolt over å være medlem av gruppa HERO, så mye fantastiske mennesker og så mye padleglede:)

Jørn, Frode, Tor, Bjørn Ivar, Lena, Heidi

Vi ses på vannet.

 Vorma med HERO

3 kommentarer:

 1. He he, et par mandariner, den var god. (Og sikkert treffende.) Flott med bilder fra mørketur også.

  SvarSlett
 2. Heey...
  Ingen mobber Black Pearl!!!

  La meg heller si det slik:

  Hun er slank, lang, sexy og sort.
  Trang åpning og en ren nytelse.
  Ett par mandariner på dekk gjorde bildet perfekt ;-)

  SvarSlett