søndag 11. november 2012

Padleglede på Storsjøen

 

Padle glede hva er nå det ? Jo når du våkner om morran og vet at du skal ut på padletur med gode venner og vet at di aller fleste folk helst vil sitte hjemme foran peisen på en slik dag. Når regnet øser ned og vinden blåser surt rundt ørene, og bølgene klarer å lage hvite skumtopper. Da kjenner du at du lever og kan kose deg å bare nyte tilværelsen.

Ja det var en slik dag i dag, Heidi hadde invitert til tur på Storsjøen. Vi skriver søndag 11 november nå og det skulle kanskje vært snø nå!! Men i stede for snø, har vi 5-6 varmegrader, vind og regn.


Tydelig at det var mange som hadde lyst til å padle på Storsjøen denne søndagen, for vi ble seks stykker som la ut fra Kalvhelle. Jeg, Frode, Geir, Lena, Heidi og Jørn.

IMGP2151

Jo da vi hadde stunder uten regn også, men koser en seg. Ja da legger man nesten ikke merke til om det regner eller ikke, en har det jo bare helt toppersSmilefjes Burde kanske ha med sangen singing in the rain her Smilefjes med åpen munn

Vi la ut fra Austvatn ved et sted som heter Kalvhella, perfekt plass for å legge ut og sentralt i forhold til øyer å padle rundt. Siden det var Heidi som hadde invitert oss hjem til sin bakgård, var det naturlig at hun også valgte mål for turen. Så kursen ble satt mot Engeholmen, men først rundt Ramsholmen. Deretter en tur mot Svartholmen for så å runde den i rolig tempo, hit var det ca 6 km og baksiden lå i le for vinden.
Men siden planen var å kose oss litt på Engeholmen, måtte vi krysse litt tilbake halv annen kilometer. Her ble det motvind og litt morsomme små bølger, sånt liker vi Smilefjes med åpen munn
IMGP2159

Første delen av turen var preget av tungt skydekke, men lite regn. Padling inneholder mange fine opplevelser under veis, men det er viktig å ha en kosestund på land også. Litt varm kaffe/drikke et bål og noe å spise, da har vi en perfekt tur.

IMGP2161

Værgudene ja om slike finnes, var på vår side. Det regnet nesten ikke under hele pausen, lucky oss Smilefjes med åpen munn

Jeg hadde med matpakke i dag, tenkte det ville bli utfordrende å lage middag i regnet. Så brødskiver og kaffe var planen i dag, men hva gjør vel det når andre har noe å by på Smilefjes med åpen munn Vet ikke om begge hadde farsdag i tankene, men både Jørn og Heidi hadde bakt kake og serverte oss di deiligste stykker med fersk kake Smilefjes som rekker tunge

Servering

IMGP2166

Ja ja vi må jo bare passe på at Jørn Heidi eller Lena er med på tur, så er vi sikret noe godt i pausen hehe.
Det hører med til historien om bålet, at Jørn har lest noe på nett. Så når bålet skulle tennes, insisterte han på å bruke vaselin og bomull. Nå har jeg ikke noe bilde av det først forsøket, men det ble en klinete affære uten særlig hell Smilefjes med åpen munn Men etter at bålet var tent og han kunne trene litt, så fikk han det faktisk til. Litt bomull, litt vaselin, en tennstav og en STOOOOR samekniv. Da ble det greier serru Smilefjes med åpen munnog en stolt kar viste oss resultatetSmilefjes

                                               IMGP2160

 

IMGP2170

Lena hadde med seg pinnebrø, som selvfølgelig ble stekt på bål.

IMGP2164

Vi koste oss vel og lenge her ute på øya og jeg tror di aller fleste fikk mer kalorier enn det som var forbrent på turen Smilefjes med åpen munn Og ingen ting varer evig, så vi måtte etter hvert pakke sammen og padle videre ut på bøljan blå.
Været var nok litt mer intenst når vi la ut på siste etappe, regnet pisket i ansiktet og det skvulpet litt ute på sjøen også. Så for min del, var capsen byttet ut med god varm lue. Ja alle hadde vel pakket seg inn litt ekstra nå, bedre det enn å fryse.

IMGP2172                                          IMGP2174

IMGP2175

Noen hadde planer om å være tilbake ved bilene rundt fire, men vi hadde godt tid i forhold til dette. Så kursen ble satt mot Rovøya, for så å padle rundt den og krysse tilbake til Ramsholmen. Ikke alle hadde padlet like mye den siste tiden, så bølgene var store nok i forhold til gruppas ferdigheter. Men jeg tror alle allikevel koste seg godt i vind regn og bølgeskvulp.

Turen ble avsluttet i riktig tid og minst en halv time før det ble mørkt, det er vel bra timing !!
Vi endte opp med å ha padlet 15 km, det er en helt grei tur på en dag som denne.

Kart

En stor takk til Frode, Heidi, Lena, Geir og Jørn, like bra hver gang dette Smilefjes med åpen munn

2 kommentarer:

  1. Meget godt skrevet Svein Erik, og ja, det blir fort litt klin når man klarer å dyppe tennstålet i vaselin he he..
    Men, det viste seg jo å være effektivt bare man brukte riktig verktøy :-)

    SvarSlett
  2. Ja Jørn, jeg var imponert over hvor effektivt det var. Så Samekniv bomull og vaselin bør jo bli en del av utrustningen på tur :))

    SvarSlett