søndag 18. november 2012

Haga til Beengen 18 november 2012

 

SEN22220

 

Det ble en fin liten gjeng som la ut fra Haga denne fine novemberdagen, med solen og vinden i ryggen. Det ble en lett tur oppover elva, med Beengen som mål.

Sent lørdag kveld var Sverre på hugget og lurte på om det ble tur i dag, og etter litt e-post frem og tilbake mellom meg og Frode, bestemte vi oss for å ta en tur fra Hage og oppover elva mot Beengen. Frode hadde fått noen ulyder i bilen og var derfor ikke så veldig mobil, derfor måtte vi finne noe som passet inn. Og med Haga som utgangspunkt, kunne han bare ta kajakktralla og trille ned til brygga ved det gamle fergeleiet. Nils har vært på hugget hele uka nesten og det virker som han padler-jobber-padler, må ha en veldig tålmodig snill kone Smilefjes

Lettere for oss single, som kan stikke av når vi vil, uten å spørre noenSmilefjes som blunker

SEN22218                                           SEN22219

Gårsdagen var preget av regn og mere regn, så søndagen sto i god kontrast til lørdagens regn å gråvær. Det var riktig fint ute og muligens opp mot en fire fem varmegrader på det meste, mer kan man vel ikke forlange på denne tiden av året !!
Det er ikke mer en drøyt 4 km fra Haga og opp til Beengen, men vi måtte en tur innom ei evje på veien opp også, Her var det heldigvis litt is på vannet, moro å kunne være litt isbryter. Og med kajakken full av ved, så var det ikke noe problem å brøyte seg igjennom isen. Men isen var tykk nok til at det var vanskelig å få åra igjennom isen, spesielt med tanke på at Frode hadde knekt sin karbonåre dagen før Forvirret smilefjes.

SEN22226

Usikker på hva denne evja heter, men linderudbekken renner ut innerst i evja. Du kan finne mye stoff fra elvene rundt oss, i boka til Sverre Solberg.

Se link her.  forsideliten

SEN22228                          SEN22229

Det blir mye prating litt padling og mye å se på, så tiden går fort på slike turer. Og som kjent er ikke dagene så lange på denne tiden av året, så vi må padle videre oppover til dyrefredningsområde Beengen.

SEN22236

Beengen er en perle og har du ikke vært her, så bør du planlegge en tur hit. Kanskje aller best på våren og tidlig sommer, om du er forsiktig å ikke forstyrrer alle fuglene som bruker dette område. Men kajakk og kamera her en vårdag, det skal i alle fall jeg få med meg Smilefjes

SEN22231                             SEN22233

Det ble ikke så mange bilder her, glemmer det når en titter seg rundt og skravler litt Smilefjes med åpen munn

SEN22235

Jeg har enda tilgode å padle her uten at det er noen her og prøver fiskelykken, så også i dag. Regner med at det var polakker, siden di ikke snakket norsk når vi spurte om de hadde fått fisk. Sikkert litt for kaldt i vannet, for di hadde ikke fått en eneste fisk.
Etter en god rundtur her inne, var det på tide å finne seg en plass i sola. Vi skulle jo lage bål og grille pølser også, viktig å kose seg på slike turer. Og Nils hadde egentlig vakt på jobben og dermed ikke like god tid som oss andre. For å få mest mulig ut av en allerede lav sol, valgte vi å padle over Glomma og finne en plass nedenfor Udnes kirke.

SEN22239

Her ble det bål, noe varmt å drikke og pølser grillet på bålet. Snakk om å kose seg hehe, det er noe vi kan Smilefjes med åpen munn

SEN22241

SEN22243                                           SEN22244

Nils begynte å få dårlig tid, siden han egentlig hadde vakt på jobben og i tillegg hadde lovet kona en tur på kino. Snakk om å ha dobbelt booket hehe. Så her forlater Nils oss og padler ned igjen alene, vi andre koser oss en stund til. Men må til slutt innse at vi bør pakke sammen, om vi vil ha litt dagslys på veien tilbake også.

Siden vi padlet østsiden oppover, måtte det bli vestsiden nedover mot Haga. Ingen grunn til å padle midt i elva, det er ved land vi finner noe å seSmilefjes
Den første evja du kommer til etter kirka, er veldig kort og lite å padle innom. Spesielt nå som vannstanden i Glomma er litt lav, se bilde under.

SEN22246

Noen hundre meter lenger nede, gå ei anna evje inn mot Gammle Hvam. Denne er fin og bør besøkes, men helst ved litt høy vannstand.

SEN22247                                           SEN22248

I dag kom vi ikke helt inn til gangbrua som er laget i forbindelse med en tursti her, men jeg har tidligere padlet under brua og ca 150 m lengre enn i dag. Det er vakkert og idyllisk her inne, spesielt om sommeren. Da har du fuglekvitter og litt mer å feste blikket på, men alle årstider har sin sjarm.

SEN22250                             SEN22251

Vi tok også en liten avstikker innom ei evje til, jeg har heller ikke noe navn på den. Men bekken som renner ut her, kommer forbi Berg. Etterpå måtte vi selvfølgelig ut å sjekke plantasjen til Frode, ja der ute han drømmer om å få sin egen lille øy (Frodøya). Skal forklare litt heheSmilefjes Det er en sandbanke som er i ferd med å bygge seg opp midt i elva og Frode ville påskynde denne prosessen, så han har plantet noen piletær der ute og di har faktisk vokst i sommer.

SEN22271

Vann dybden her i dag, var et åreblad Smilefjes
Videre nedover elva var det tydelig at beveren holdt på å samle vintermat, selv om den ikke ble sett eller hørt.
SEN22288                             SEN22289

Det ble en vakker solnedgang å padle di siste 2 km tilbake, ikke så lett å få med på et kompakt kamera. Men noen førsøk kan du se herSmilefjes

 

SEN22280                             SEN22290SEN22300                             SEN22303

Alle gode ting har også en slutt og vi endte opp på Hage i det det siste lyset fra sola forsvant bak åsen. Jeg har vært god og varm på hele turen, unntatt på bena som etter hvert ble iskalde og hendene var til tider litt kalde også. Men en fin tur med hyggelige gode padlevenner, gjør for meg turen fullkommen.

Kart

En stor takk til mine medpadlere:

Frode Lund
Sverre Solberg
Nils Martinsen

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar