lørdag 19. oktober 2013

En trygg havn

Fredag var det klart for en saltvannstur etter jobb, men mye trafikk gjorde at jeg kom litt sent på vannet.

IMG_0918
Klokka ble 17:50 før jeg var på vannet og rakk akkurat å få med meg solnedgangen, men heldigvis klarvær og fullmåne.
Vinden startet vel rundt 6-8 m/s og økte på utover mens jeg padlet, tippet på drøyt 10 m/s mens jeg padlet og fikk senere bekreftet at det var 10-12 m/s av Frode som sjekket.

PA180808
Værmeldinga hadde meldt greit vær fredag og lørdag, dette var noe av bakgrunnen for å reise ned allerede fredag ettermiddag.
Nå var jeg så heldig at jeg fikk trent litt på mørkepadling i rufsete sjø også, det var en ny og fin opplevelse. Litt vanskelig å bedømme di forskjellige bølgenes størrelse etter at det ble ordentlig mørkt. Men med månen i ryggen, ga den lys nok til å se noen konturer.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PA180811
(bildene er tatt før det ble mørkt)
Så også konturene av Nordre Søster og hadde også fyrlykta på Struten og Færder å navigere etter. Litt vanskelig å vurdere egen fremdrift i mørket og vinden rett i mot.
Turen over er på 8 km og jeg brukte en time og femti minutter over, det er et snitt på 4-5 km/t. Greit nok med tanke på at hele turen var i motvind :)

Når det blåser fra sør eller fra vest, da er det gode landingsforhold på Nordre Søster. En trygg og god havn for kajakkpadlere :)

PA180821
Lørdag ble ren kosepadling over til Missingen, hvor lunsjen ble inntatt sammen med noen fiskere. To av dem var ute for å fiske torsk, men det var så mye makrell at det var umulig for dem å få noe annet. Den siste fiskeren var ute med teiner og fanget leppefisk, som skulle leveres allerede i morgen (søndag).

IMG_0924

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
( to ferger møtes, en skal til Strømstad og en til Sandefjord)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(Bilde er tatt på Nordre Søster, mot Missingen)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(Struten fyr sett fra Nordre Søster)

PA190839
(Havna på Søndre Missingen)

 

IMG_0928

Det er viktig å ta noen slike aleneturer innimellom, for å trene på å ta riktige beslutninger og for å holde syken vedlike. Når du er der ute i bølgene, må en stole på seg selv :)
Så litt mer kunnskap og erfaring for hver gang man er ute, nå er det bare å glede seg til neste gang :)

1 kommentar: