fredag 11. oktober 2013

Bølgefestivalen 2013

Endelig klart for bølgefestivalen 2013, kajakkentusiastene inviterer nok en gang til et 3 dagers eventyr. 
 
 
Hjemme igjen etter tre fantastiske dager hos Kajakkentusiastene.
 
 
PA110666
PA110668
Denne gangen unnet vi oss litt luksus, så Baffin hadde ordnet hytte til oss. Skulle en bli veldig våt, så er det jo greit å kunne tørke litt klær etterpå. Men selv om det var invitert til Bølgefestival, så kjenner jeg ingen som har direkte kontakt med værgudene. Så høsten viste seg fra sin fineste side denne helgen og vi kunne kose oss med sol og blikkstille vann tre dager til ende.
 
PA110658
 
Jeg og Frode hadde tatt oss fri denne dagen og var på plass tidlig fredag ettermiddag, Baffin har ti mil mer og kjøre enn oss og dukket opp litt senere.
Kajakkentusiastene hadde leid hele Gurvika, ja alle hyttene pluss et stort oppvarmet basseng hvor di som ville kunne trene rulle. Siden vi var såpass tidlig ute, hadde vi ikke fått nøkkel til hytta enda. Så vi bestemte oss for å padle bort til butikken for å hente denne, en liten tur rundt neset det :)
I butikken møtte vi flere padlere og kunne sikkle litt på fancy utstyr også, som å slippe et barn inn i en godtebutikk:))
Anders ordnet straks nøkkel til oss og vi koste oss med litt kaffe før vi padlet tilbake.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
Litt artig var denne Skarven som satt å koste seg i sola, vanligvis så stikker di av når du kommer litt nærme. Men denne så ut til å ha lim under bena, for den ville ikke flytte på seg. Den satt der når vi padlet til butikken og hadde ikke flyttet seg en millimeter når vi kom tilbake.
 
 
PA110669
 
Tilbake i Gurvika møtte vi også Nils, som skulle ligge i telt denne helga og en kan vel si at dette er en sånn luksusutgave. Skal IKKE nevne at han røkla hele campen med sin rentbrennende ovn, en redningsaksjon ble nesten satt i gang :))
 
PA110670
Ettermiddagen ble brukt på en liten tur sørover mot Saltstein, på let etter bølger som ikke fantes.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
Siden Baffin enda ikke hadde dukket opp, ble det bare meg Frode og Nils på denne turen. Glemte igjen gps’en på denne turen, så har ingen sporlogg fra den.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det ble selvsagt noen forsøk på å finne noen brått å leke i, men litt for lite bevegelse i vannet.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fredagens lille tur, ble avsluttet med en kjempefin solnedgang.
 
 
PA110698
 
Fredagen ble avsluttet med felles grilling og hygge utover kvelden, moro å se at så mange valgte å komme i år også.
 
 
PA120706PA120710
 
Oppmøte på stranda lørdag formiddag var overveldene, et sted mellom 160-180 kajakker ble vi denne helgen. Det tror jeg er ny rekord for Bølgefestivalen også, mener å huske at vi var rundt 120 i fjor. Umulig å telle opp antallet selv, så må forholde seg til antallet som er registrert.
Det var lagt opp til litt forskjellige fellesturer samt bølgekurs på lørdag, en gruppe for di som ønsket å padle skjermet innaskjærs og en for di som ønsket ehh mer bølger :) Siden det var knallvær og kun en liten trekk i lufta, ble sistnevnte gruppe den desidert største. På flatt vann og med gode trygge ledere, ja da kan alle padle utenfor og rundt øyene. Jeg har vært der ute i 17 m/s og vet at da er det i overkant krevende der ute :)
PA120716
En av grunnende til at så mange valgte denne turen, var nok at Justine Curgenven skulle padle sammen med oss på denne turen. Om du ikke vet hvem hun er, så kan du lese mer på disse linkene:
http://cackletv.blogspot.no/
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
PA120727
For oss tre som hadde planlagt tur hit i felleskap, valgte vi å følge med gruppa til vi var ute omtrent ved Napa. Her meldt vi i fra at vi forlot gruppa, fordi vi ønsket en tur ut til Tvistein fyr, en fantastisk perle litt ute i havet. Flere padlevenner valgte å bli med, samt at andre også hadde funnet en tur dit passende i dag.
 
 
PA120731
 
Flatt vann og sol gjorde turen ut til en ren kosetur og vi ble møtt av et ukjent antall sel der ute, som hilste på og laget litt plask og moro for oss.
 
 
Bilde eies av Baffin
Bilde stjålet av Baffin :)
 
Vi ble etterhvert mange her ute, noen jeg kjenner godt og andre jeg bare møter på slike treff. Men dette er jo noe av det som er moro med slike treff, du skaper nye relasjoner og treffer mange av di du vanligvis bare snakker med på FB. Sliter litt med å holde styr på alle navnene, men sånn er det vel med oss gammle :))
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
Vi valgte å padle inn og følge land tilbake, mer å se der enn midt ute på havet.
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
 
PA120747
 
 
PA120749
 
Vi ønsket også å være tilbake i Gurvika tidlig nok til å kunne teste litt kajakker, Frode elsker å teste alle kajakker han ser. Jeg testet kun Gemini SP i plast, det er en kajakk jeg godt kunne hatt som en nummer to kajakk.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
PA120761
 
PA120763
 
PA120768
 
Nils benyttet også muligheten til litt testing her :)
 
PA120775
 
Frode måtte selvsakt prøve en rulle :)
PA120776
Klokka går fort når en har det moro, så vi måtte begynne å forberede oss på kveldens grilling og høydepunktet. Justine Curgenven skulle holde et lite foredrag for oss og vise bilder fra noen av sine turer, samt litt promotion av hennes siste film (This is the sea 5).
 
 
PA120779
 
Bilde over er Frode som lager tilbehør til kveldens grilling.
 
 
PA120782
 
PA120786
 
For meg var kveldens foredrag en stor opplevelse, da jeg kjenner litt til hennes bragder fra tidligere filmer. Veldig misunnerlig på hennes opplevelser verden rundt, så får satse på å vinne i tipping en gang. Da kan jeg padle verden rundt, noe som ville passet meg helt perfekt :))

PA130787
 
Det ble ikke noe mindre oppmøte søndag morgen, kajakker ale steder. Vi hadde diskutert forskjelige alternative padleruter og kom frem til at en tur mot Langesund ville passe best sånn tidsmessig i dag, selv om Svenner fyr sto høyt på min liste, men ville ta litt lang tid å padle dit. Skulle jo helst være tilbake rundt fire denne ettermiddagen, tross alt 20 mil å kjøre hjem også og Baffin har vel 30 mil å kjøre.

Vi ble en fin gjeng på denne turen og Bergenseren (Helge Didriksen) kunne fortelle oss mye om det vi padlet rundt og forbi, stor lokalkunnskap denne hyggelige Bergenseren som jeg aldri husker navnet på :) Einar viste seg også å ha mye kunnskap om det rundt oss, så vi fikk en godt guidet tur denne dagen.
PA130790
 
PA130791
 
PA130792
 
 
PA130793
En padletur langs Mølen er å anbefale, dette er historie helt tilbake til år 80-350 e.Kr. Du kan lese mer på linken under.
http://no.wikipedia.org/wiki/M%C3%B8len
 
 
PA130797
 
 
PA130802
Men som alle andre turer, har alt en ende.
Nå gleder jeg meg bare til neste års Bølgefestival, så får jeg fylle tiden i mellom med andre eventyr.
 
En stor takk til Frode og Baffin, for nok en fantastisk tur. Disse gutta er det alltid trivelig å være på tur sammen med og gleder meg til neste gang vi padler sammen.
Padlekart

En stor takk til Anita og Eirik (Kajakkentusiastene) som bruker tiden sin på å samle oss alle slik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar