torsdag 6. juni 2013

Padleleir på Storesand

Helgen 7-9 juni var det duket for padleleir på Storesand, et arrangement i regi av Fredrikstad Kajakklubb. Det har vært mye snakk om Storesand før også, alle sier at dette er stort. Derfor var jeg veldig spent på hvordan dette ville bli, siden jeg ikke har vært med på dette før.
SEN25146

Veldig mange reiser hit kun for å kose seg og padle tur sammen med andre, men jeg hadde andre planer denne gangen. Siden jeg var så heldig å ha Padle i Nes som sponsor, ble det teknikkurs på meg denne helgen. Regner meg selv fortsatt som relativt fersk padler, så derfor vil et slikt kurs være nyttig for meg. Sett ut fra hva som sto på planen for kurset, så kunne jeg vel nesten alt fra før. Men repitisjon og utbedring av teknikk kunne jo ikke skade.

Det var derfor med stor spenning jeg fredag formiddag ble plukket opp av Lena og vi satte kursen mot Storesand. Her skulle vi ha felles camp sammen med Jørn – Frode – Eli – Bernt – Øyvind, ja og Lena da :)

SEN_1522

Ikke alle var like sikkre på hvem stang som skulle hvor, så det ble litt humoristisk å se på enkelte som satte påå sine telt hehe.

Kurset skulle ikke starte før lørdag morgen, så fredagen kunne jeg bruke til fripadling. Både jeg og Lena hadde tydligvis sjekket kartet før avreise, for vi hadde begge et ønske om å padle ut til Tisler denne ettermiddagen. Våre planer ble formidlet til gruppa, som umiddelbart hang seg på denne ideen. Padleglade venner jeg har hehe

Tisler er en av øyene jeg har hatt på en annen padleplan, så var veldig glad over å kunne krysse av denne øya på listen over besøkte øyer.

SEN25127

Turen går i relativt åpent farvann og en skipsled må krysses, men hele turen er ikke på mer enn ca 13 km tur retur. Og i strålende solskinn og kun 7-8 m/s fra sørvest, ble det en kosetur utover havet. På vår ferd over møtte vi på Fergen Bohus som var på vei til Sandefjord, men hadde hele tiden kontroll på hvor den var. Men Jeg var ganske sikker på at denne hadde rute mellom Koster og Tisler, slik at vi ikke ville møte den på vår ferd over. Hmmm har nok ikke gjort hjemmeleksa mi skikkelig, for den skulle på innsiden av Tisler før den skulle dreie vestover. Det ble ingen dramatikk av dette, men en lærepenge for meg selv om å være mer nøye med slik kunnskap. Vi ventet i god avstand til den var passer og kunne trygt fortsette over fjorden, lessen learned :)

SEN25135

Ikke alle er like godt trent på å padle lange turer, så vi padlet inn på nordøstsiden av øya og fant en idyllisk strand.

SEN25137

I tidligere tider var øya bebodd, men di siste fastboende flyttet allerede i 1939. Moloen på nordøst siden mot Losholmen ble bygget fordi havnen på andre siden er veldig værutsatt med vind fra sørvest.

SEN25140

SEN25139

SEN25141

Øya var kjempefin og nå vet jeg at denne kan brukes på andre turer om nødvendig også, gode nødhavner er viktig å kjenne til :) Og siden jeg har padleplaner som ikke alle er enige i og vil være med på, så må jeg ha denne kunnskapen selv.

Lørdag morgen våknet jeg tidlig, ja slik jeg ofte gjør på teltturer og kanskje til noens fortvilelse:)) Kurset skulle starte klokka ni denne morgenen, men greit å rekke litt kaffe og frokost før kurset. Bernt skulle også på samme kurs og jeg hadde lovet å vekke ham, men jeg vekket visst både ham og resten av campen vår. Ja tror kanskje jeg vekket Krop også :)) For å si det på en annen måte, det tok litt tid før smilene kom frem den morgenen :)

 IMG_0588

Gikk en liten runde i leiren på morgenen og kunne konstatere at stort sett sov alle andre enda også, rart når klokka allerede har passer seks på morran :))

Rett utenfor stranden holdt denne karen på med rulleøvelser.

 IMG_0590

 IMG_0592

 Helt stille og i morgentåke, ble dette nesten majestetisk å se på.
(Bildene er tatt med mobilen og derfor litt dårlige)

SEN25148

Klokken ni var det samling for kursstart, vi ble 9 deltagere pluss Instruktøren fra okk.
Dette ble 2 dager fullspekket med trening på alt fra sideveis forflyttning til høye og lave støttetak, et kurs som er meget intensivt. Jeg kunne vel det meste fra før av men fikk stadig beskjed om å rette meg opp og bruke kroppen mer enn armene hehe, veldig bra å å få rettet på egne feil.

Min erfraring av dette kurset er at alle vi som tror vi kan noe teknikk, får fort vite at vi trenger å rette opp teknikken. Et kurs jeg absolutt kan anbefale andre å ta, og en naturlig vei å gå etter grunnkurs hav. Det som forundret meg litt på kurset, var at enkelte deltagere ikke kunne egenredning på en god måte fra før av og noen var også redd for å tippe rundt med spruttrekket på. Håper di dette gjelder, tenker over hvor sårbare di er ute på vannet og holder seg 2 meter fra land :) Ellers så var det en fin hyggelig gjeng som hadde to fulle dager med mye moro og alle var nok slitne etter 2 x 8 timer intensiv trening.

SEN25160

SEN25152SEN25156

SEN25161

Helgen skulle også brukes til å teste ut online blogging, noe som teknisk sett fungerte helt utmerket. Men i og med at jeg var på kurs og hadde et tett program for helgen, ble det ikke nok tid til å skrive mye. Men nå vet jeg at det fungerer og kan bruke dette systemet på andre turer senere. Jeg brukte en Ipad2 og Iphone som modem, så dette vil fungerer alle steder hvor det er 3G dekning.

Mye er utelatt i denne bloggen, men neste gang er du med selv og kan oppleve felleskapet og all moroa vi har på slike treff. For min egen del så er jeg ett lite skritt videre på veien og har litt mer kunnskap å ta mine beslutninger på. Også ett skritt nærmere noen litt mer ville planer jeg har, som jeg ikke er sikker på om jeg kan få til :)

Tusen takk til alle mine medcampere: Øyvind, Eli, Jørn, Frode, Bernt og Lena, en stor takk til alle andre jeg har møtt denne helgen også. Veldig moro å møte igjen folk en har padlet med før og andre man bare har møtt på FB.

Nå er jeg klar for nye eventyr med litt mer kunnskap, men enda en lang vei å gå.

1 kommentar: