tirsdag 26. februar 2013

lørdag 23. februar 2013

Rullerolfs rike

 

Lørdag morgen våknet jeg klokken 06:00 og min første tanke var padling hehe, og denne dagen skulle jeg på tur til Nøtterøy. Ja til Rullerolfs rike og der hadde jeg aldri vært før, så det var ikke fritt for at jeg var litt spent. Hadde jo googlet Tjøme og så et eldorado som noen og en hver kan bli misunnelig på.
Rolf som han egentlig heter, har jeg kun snakket med på nett og sett på treff i Stavern. Men har er godt kjent i padlemiljøet, ja alle vet nok hvem han er.
Litt usikker på hvor lang tid jeg ville bruke på di rundt 15 milene ned dit, så var på plass halvannen time for tidlig:)

 IMG_0418

Men den trange passajen ut fra Arås brygge, ga men bare enda mer lyst til å padle. I påvente av di andre, kjørte jeg til en bensinstasjon og fylte kaffekoppen. Kaffe er et must og en viktig del av mitt enkle liv hehe.

Da jeg kom tilbake til Arås, var Astrid på plass og holdt på å pakke kajakken sin. En søt og hygglig dame, som ble et meget hyggelig padle selskap på turen. Snart dukket både Geir Marte og Rolf opp også, en utrolig blid og hyggelig gjeng.SEN23457

Siden jeg er litt over middels interessert  i kajakk og padling, var det en spennende opplevelse å skli av isen og under brygga. Endelig på saltvann igjen og i et område jeg aldri før har vært, jett om jeg var spent. Geir er nok av den mer utfordrene typen, så han valgte en annen måte å entre vannet på. Han la bare kajakken ytterst på den ca 2 meter høye brygga og fikk en flying start på turen hehe. Han var så kjapp at jeg verken fikk bilde eller film av dette, litt synd.

Det var helt tydelig at vi var i Rullerolfs rike nå, han viste vei og fortalte navnene på alle øyene vi passerte. Her er det øyer over alt og jeg kunne bare oppleve en bitte liten brøkdel av dette eldoradoet på denne turen, så da sier det seg jo selv at jeg må hit igjen.

SEN23458
SEN23465SEN23459

 Som du kan se på kartet under, er det øyer alle steder her.Tjøme kart
SEN23469

Rolf fortalte tidlig at vi helt sikkert kom til å se sel på turen og det gikk ikke lenge før han fikk rett. Men som kjentmann her, guidet han oss til et sted han visste det pleide å være en del sel å se. Og når vi nærmet oss østsiden av Bolærne østre, dukket det opp sel alle steder. Ja så mange at det var helt umulig å telle, kanskje 25-30 stykker. Jeg som bare er vant til bever og beverplask, fikk et skuespill jeg aldri har sett før. Disse slo i vannet og svømte rundt oss på alle kanter og var like nysgjerrige på oss, som vi på dem. Jeg har riktig nok sett sel før, men aldri så nærme og aldri mer enn et par stykker.

SEN23481-1

En fantastisk opplevelse å sitte slik å se på alle disse selene som tittet opp rundt oss, dukket ned igjen og dukket opp et annet sted. Svømte etter oss og mellom oss, slik at vi hele tiden måtte titte både foran og bak oss.

SEN23472-1

Vi måtte jo etter hvert padle videre, vi skulle jo ha en rast snart også. Rolf hadde planlagt en rast i ei vik, som var i le for vinden. Tror ikke jeg skal kalle det vind, men en liten trekk i lufta:)
Så ytterst på Bolærne østre, var det en idyllisk vik, med en utsikt som kan ta pusten fra di fleste.

Bolærne Østre

Her ble det en akkurat passe lang rast og det smakte utrolig godt med varm kaffe nå, samt noe å spise på. Vi kunne se at solen skinte langt ute i havet, men solen nådde aldri oss denne dagen. Men nesten helt vindstille og et par varmegrader i luften, bedre kan man nesten ikke ha det på denne tiden av året.

SEN23491

SEN23494

Etter pausen som hadde gitt oss ny energi, ble vi guidet en annen vei tilbake. Rundt holmer som Skarvesetet og Svartskjæra, Rolf hadde navn på dem alle. Og Marte hadde kart og kunne hele tiden bekrefte navnene på alle øyer og holmer, tror hun koste seg godt med kartet:)
Vi passete Ramsholmen og mellom Skjellerøy å Hui Lille, for så  passere Hellesholmen. Ja det var her det fatale skulle skje og som aldri skulle ha skjedd, noe flere av oss lærte noe av. Sikkerhetssnor på ting er egentlig veldig lurt å ha, men ofte glemt.
Rolf padler opp på siden av Geir, litt sånn bak fra. Tror ikke Geir ser dette med en gang og ingen tenker på at det kan skje. Men Rolf har laget et smart feste for GoPro foran på kajakken, noe som fungerer helt utmerket. Men i det han nærmer seg Geir, treffer padleåra til Geir rett under kamera. Og jupp han vipper det rett opp i luften og det får en fin bue, før vi hører et plask i vannet. Jeg ser Rolf titte ned i vannet og jeg skjønner ikke helt at det var GoPro kamera jeg så forsvinne, hmmm nå ligger det et GoPro på bunnen av fjorden, med wifi pakke. 3-4 tusen kroner rett til bunns og ingen ting vi kan gjøre med det her og nå, trist sak.

Tror Geir og Rolf skal ut å dykke etter det på søndag, så får vi bare håpe di finner det.

SEN23484

SEN23506 SEN23508

 Alle turer har også en ende, sånn ble det med denne turen også. Selv om jeg ikke hadde lyst til å avslutte turen nå, vi hadde det jo så fint på vannet:)
SEN23514

Turen har vært helt fantastisk og med så mange hyggelige padlere, ja da er det lett å trives. Selv om jeg aldri har padlet med dem før, følte jeg meg hjemme her fra første stund. Nå er jeg så heldig at jeg snart skal hit igjen, ja 16 februar er det Camp Rullerolf som står på kalenderen, jett om jeg gleder meg :)

Tusen takk for at jeg fikk en så fin tur her i dag og med en så trivelig gjeng padlere, det frister til nye besøk i dette paradiset.

Takk til: Rolf, Geir, Astrid og Marte

SEN23518

onsdag 20. februar 2013

Kveldstur med Padle i Nes

SEN23425

Onsdag kveld og egentlig skulle det vært bassengtrening i kveld, men avlyst på grunn av vinterferie. Derfor inviterte Padle i Nes til kosetur på Vorma i stede, det ble en kjempesuksessSEN23428

SEN23433

Vi ble hele 9 Kajakker på vannet denne kvelden, det er jo helt fantastisk også på en onsdags kveld :)
Bernt kom helt fra Hadeland og Gry i fra Sarpsborg, snakk om å reise langt for en kveldstur på Vorma.
Marianne er litt slik som meg, hun padler gjerne en tur alene. Så hun var på vannet lenge før vi kom og møtte oss ved Nordbyholmen, da hadde hun vært en tur oppe ved Svanefossen allerede.
Jeg var også litt tidlig ute og padlet litt rundt nede ved Vormsund, mens jeg ventet på di andre. Så bildene over er i det sola går ned og månen tar over, noe som ga et fint lys over elva.
Men det ble fort mørkt og dermed vanskelig å ta bilder, men har di fleste inne i hode mitt. Å se så mange kajakker som padler i måneskinn og frostrøyk, er et syn som vanskelig kan beskrives med ord.

SEN23437

Vi startet med drøyt 6-7 minusgrader og en tynn ishinne på vannet, akkurat tykk nok til å lage utrolig mye støy.

SEN23442

SEN23445

SEN23449

Målet for turen var Nordbyholmen og bålkos, ja en sånn god og sosial kveldstur. Lengden på turen er tilpasset en kveldstur på denne årstiden, lange turer må tas i helger med dagslys.

Uansett så ble dette et godt minne og en fantastisk opplevelse, padle med stjerneklar himmel om måneskinn.SEN23452

Ja også er jeg veldig glad i disse stundene rundt bålet, med grilling kaffe og annet snacks. Her deles historier og latteren sitter løst hos alle, tydelig at alle stortrives og glemmer dagens kjas og mas. Tror vi satt nesten et par timer rundt bålet, selv om gadestokken nok hadde krøpet et godt stykke lengre ned.
Vi var tilbake i Vormsund litt over 21 og da viste gradestokken 13-14 minus, men hva gjør vel det :)

Tusen takk til: Bjørn Ivar, Heidi, Gry, Frode, Marianne, Geir, Jørn, Bernt.
Dere har alle vært med å skape padleglede i kveld, en spesiell takk til Gry og Bernt som reiste langt for å bli med oss på tur denne kvelden.

 

Kanskje kommer det en mer fyldig rapport fra Padle i Nes :)

mandag 18. februar 2013

Kosetur på Vorma

 

SEN23398
Siden jeg ikke hadde padlet siden lørdag og hadde fri på mandag, var det en fin mulighet til å ha en kosetur på Vorma. Yr meldte underkjølt regn i dag og fikk jo rett i det, men jeg pleier å kalle det som kom ned for snø:)
SEN23391

Det var relativt grått i dag og en svak vind fra nordøst, akkurat nok til at det var vanskelig å holde øynene åpne. I ettertid ser jeg at caps hadde vært en god løsning i dag, lettere å holde snøen unna øynene.

Passerte Tesifallet i rolig tempo og hilste på di som bor der, tror nok fruen i huset var meget glad i dag. For nå hadde di fått ut båten og var klar for en utflukt, sikkert til senteret for å handle:)
Det enormt stoe isflaket vi løsnet på lørdag, har nok gjort det mye lettere for dem å komme seg ut. Tenkte jeg skulle tatt bilde av dem, i det di gikk i båten, men etter siste ukers bråk rundt kongehuset. Tenkte jeg at litt privatliv for også disse ha:)))
Legger heller inn et par bilder tatt litt lengre opp, bilder som viser at det ikke akkurat var en solskinnsdag.

SEN23393

SEN23395

Hadde ingen spesielle planer for hvor langt jeg skulle padle i dag, men hadde egentlig ikke planer om å stoppe på Nordbyholmen.
Men hadde valgt hansker og ikke votter på turen, noe jeg ikke var fornøyd med. Fingrene ble iskalde og da måtte det bli en stopp der allikevel, måtte ha noe varmere på hendene. Så når jeg først måtte i lang, kunne jeg jo like gjerne ta en kopp kaffe og til kaffen er det godt med et lite bål.

SEN23399

Hadde ikke med meg ved i dag, så greit at vi har et lite lager her hehe. Men en vedkjenner hadde nok grini på nesa over denne veden, men den varmet da litt en stund.
Ble raskt enig med meg selv om at det var bedre å padle enn å se på et bål som ikke hadde lyst til å brenne, dessuten hadde jeg jo ikke padlet så langt enda heller.
Storkoser meg når jeg kan padle langs land og se meg om, titte opp i trærne og ned i vannet. Uten tanke på klokka eller at andre vil fortere frem, bare surre rundt i min egen lille verden. Tenke på alle di fantastiske turene jeg kan ha oppover her nå og se endringene for hver tur, det er padleglede.

Midt i mellom Horgen og Strøm, står det en benk på en odde. En yndet fiskeplass for di som liker det og en mulighet for mer kaffe for en som padler:) Ja måtte jo innom å sjekke forholdene og her var det god utsikt og litt skjermet fra snøen som fortsatt dalte på skrå ned fra oven.

SEN23408

SEN23410
Jeg fikk huldra til å ta dette bilde, slik at det er dokumentert at jeg var med på denne turen :))

Her ble det både kaffe og mat, før jeg fortsatte oppover mot Svanefossen. Siden jeg padlet langs land på vestsiden av elva, merket jeg lite til strømmen lengre ute. Det var faktisk ganske lett å padle hele veien opp og jeg snudde ikke før helt oppe ved Svanvika.

SEN23419

Men det var ganske godt å snu her, for å få vinden i ryggen og kunne se mer uanstrengt.

Selv om været så litt betenkelig ut i starten, ble turen en fin opplevelse. Så lenge man holder seg varm og tørr, finnes det ikke dårlig vær.

Det ble drøyt 4,5 timer på vannet og 15 km, nok et godt minne å ta med seg.
SEN23424

søndag 17. februar 2013

Endelig åpen elv

 

Ja egentlig burde vi hatt Champagne i dag, for nå blir det ikke mer is på Vorma i år. Eller jeg tror ikke den vil fryse mer nå, så da blir det mye lettere å få seg en tur på vannet.

SEN23344
Jeg har lenge gått å tittet på Vorma og lurt på når isen skulle gå, fustrert over ikke å kunne padle. Det har ikke vært mulig å padle her, siden tidlig i januar. Men i dag 16 februar gjenåpnet vi Vorma, skulle nesten hatt Champagne :)
Var ferdig på jobb 12:20 og hadde lovet å være i vormsund til 13-13:15. Måtte jo hjem å koke kaffe å skifte først også, men klarte å være der et par minutter over 13.
Der sto Heidi Frode og Bjørn Ivar å pakket kajakker, moro at vi blir flere. Og at det ikke bare blir guttetur er viktig for meg, det å vise at dette er like mye for jenter som for gutter.

Isen var tykk helt ut til kanten, så det var en lett sak å komme seg ut på elva. Og med rundt null grader i lufta og nesten en varmegrad i vannet (Frode målte tempeeraturen i vannet), ble det en aldeles nydelig tur oppover elva. Oppe ved Tesifallet, sto en nok noe fustrert man og tittet på isen. Di har ingen bilvei og elva er eneste måte å komme seg til butikk, men akkurat nå er båten innefrosset. Vurderte visst motorsag, for å lage råk til båten.
Jeg hadde sett ham dagen før, med sparkstøtting langs iskanten. Men is kan jo skape litt moro også, uten at vi helt så konsekvensene av vår lek der og da.

SEN23351

SEN23353

Men padling i isen slik er jo god trening også, så moro kan også være nyttig trening.
Etter å ha padlet på innersiden av isen, helt rundt det store isflaket som kanskje var 100 meter langt. Padlet vi videre oppover mot Rudsholmen og Nordbyholmen, uten å tenke mer på hva vi hadde gjort.

I dag var det faktisk ganske mange sangsvaner og ender i Vorma, men di fleste likte ikke vårt besøk og fant det best å finne seg en ny plass. Selv om di nok var usikkre på kajakker er farlig, var nok føre var prinsippet det som var gjeldene.

Stort sett så er det slik at når Bjørn Ivar er med, så blir det bading. Noen ganger frivillig, andre ganger mer et uhell etter noe han bare måtte prøve:)
Men i dag var det en litt mer planlagt bading, mest for moro og litt for å teste ispiggene. Ja i tillegg så hadde jeg GoPro kamera med og filmet, så satser nok på et tilbud fra Hollywood hehe

Bjørn Ivar på isen

SEN23361

SEN23367SEN23362

SEN23370

Etter litt mer padling rundt i isen her, var det på tide med en rast på Nordbyholmen. Vi hadde jo med ved og Heidi og Frode skulle grille, selv hadde jeg kun med en baguett som var smørt før jobb i dag og kaffe så klart.

For Bjørn Ivar kunne det sikkert være godt med litt varme etter å ha badet også, selv om han ikke frøs etter badet.

SEN23375
Bilde fra Heidi

Her ble vi sittende lenge å kose oss, ja det er noe eget med det å sitte rundt et bål. Selv på dager som dette, hvor det egentlig ikke var kaldt.
Frode begynte å bli rastløs, ja han ville padle mer for det ble mørkt. Klokka var rundt fire når vi satte kursen videre oppover elva, tanken var å bare padle opp til neste øy. Men sola går ned litt over fem og da er det jo ikke mørkt før nærmere seks, så hvorfor ikke padle opp til Ertesekken ?

For di som ikke kjenner til Eresekken, så er dette et ganske smalt sted i Vorma. Rett nedenfor Svanefossen og til tider er strømmen her så sterk at det ikke er mulig å padle gjennom her.
Men i dag gikk det overraskende fint å padle og vi klarte faktisk å padle helt opp og gjennom slusene.

Bilde fra Frode i slusene

Jeg og Bjørn Ivar prøvde oss på port nummer to fra høyre, men her ble strømmen for sterk. Vi kom nesten igjennom, men på siste biten var det en oppoverbakke. Helt umulig å klare å padle opp denne, så måtte ned og inn i høyre sluseport.

SEN23380

Vi valgte å snu rett på oversiden av slusene, selv om vi nå kunne ha padlet opp til Mjøsa:) Litt langt på den korte tiden vi hadde igjen med dagslys, så helt greit å snu her :)

SEN23382

Vi hadde jo ca 8 km å padle ned igjen også, men da medstrøms og lettere å padle. Vi fikk en god start gjennom slusene, rene katapulten hehe.
Ser på gps loggen at vi hadde 12 km/t gjennom slusa og 10 km/t gjennom ertesekken og en snitt på 8 km/t ned til Vormsund.

Da vi passerte Tesifallet på vei ned igjen, var hele det store (veldig stort) isflaket borte. Den eldre mannen var nok lykkelig over at noen kajakker hadde gjort jobben for ham, nå var det kun igjen litt is rett utenfor båten hans. Så snart kan han igjen ta båten til butikken og sette sparkstøttingen i boden:)

Veldig godt å ha padlet denne turen sammen med andre i dag, nå vet jeg at det er trygt å padle her. Så nå kan jeg ta turer på egenhånd oppover elva, endelig et sted å ta ut litt padleabstinenser:)

Tusen takk til: Frode Heidi og Bjørn Ivar, som ble med på tur i dag.

Har laget en liten video fra turen også, men mye er klippet bort.

Vorma 16 februar 2013

søndag 10. februar 2013

Entusiasttreff i Februar

SEN23319

Det ble en fin tur på saltvann søndag 10 februar, selv om det kom litt snø fra oven. Men at så mange møter opp på en slik dag, viser vel bare at det er ekte entusiaster.

Men for meg startet det hele dagen før, noe jeg ikke angrer på. Kajakkentusiastene hadde nok en gang invitert til entusiasttreff og min erfaring er at slike treff er fantastiske. Å få lov til å bli med så mange hyggelige entusiaster på tur, er en helt ubeskrivelig opplevelse. Her er det bare glade hjelpsomme entusiaster, som på alle måter viser at dette er et fantastisk liv.

Så lørdag morgen pakket jeg bilen for å kjøre di ca 20 milene ned til Stavern, alle skulle møtes i Skråvika. Her der det kort vei over til Stavernodden fyr, hvor det var ordnet med overnatting.

Marianne hadde lagt ut en melding på FB, om at hun skulle padle fra klokken 12 lørdag. Jeg besvarte aldri denne meldingen, fordi jeg var usikker på om jeg rakk frem til klokka 12. Ville ikke at noen skulle behøve å vente på meg der, så tenkte at jeg får se ann når jeg kommer dit.

Men jeg var i Skråvika ca 11:30 og der sto Marianne og pakket ut av bilen, perfekt for meg som ikke har padlet herfra før.

SEN23271

Marianne er som alltid blid som ei sol og smilte omkapp med sola som skinte fra nesten skyfri himmel.
Når vi var nesten ferdig pakket, dukket det opp 2 entusiaster til. Steinar og Eyvin, fra Havpadlerne Tønsberg.
Men vi var klare for å padle over til øya og legge igjen soveposen der, så vi padlet i forveien.

Dårlig pakking av kajakken og litt ekstra mat som skulle med ut til fyret, samt at jeg ikke trodde jeg ville få soveposen ned i kajakken. Dette gjorde at soveposen ble pakket oppå kajakken hmmm, skjønner at jeg har for liten erfaring. Med grei fralandsvind i X antall m/s, så blir den et greit seil. Uten skeg (frosset) og sidevind, da er det godt det ikke er så langt over til fyret. Det ble mest padling på venstre side av kajakken, for å prøve å holde retningen over til fyret.

Fantastisk vær

Bilde kart

SEN23277

Siden jeg har mest erfaring med innlandspadling, er det veldig nyttig for meg å komme ut på havet slik. På havet er det helt andre ting man må tenke på, enn på ei stille elv eller et lite vann. Kulda er den samme, men ising er ikke så problematisk som på ferskvann. Men store åpne flater, gjør at vind er en faktor som kan være avgjørende. Derfor er jeg veldig glad for at jeg hadde med meg erfarne padlere, som kjenner forholdene og har utdannelse i padlefaget:)

SEN23280

Etter å ha lastet av sovepose og en vannpose som Marianne hadde med, tok vi oss en rekognoseringsrunde. Vi fant fort ut at det ikke var mulig å padle rundt øya, hele innsiden av øya lå innhyllet i is. Ser i skrivende stund at jeg skulle tatt flere bilder, men er jo mest opptatt av padlinga og å nyte opplevelsen.
Etter hvert kom Steinar og Eyvin over også, da kunne jo vi fire ta oss en padletur i det fine været. Svenner fyr ble vårt mål og så ut til å ligge bare litt utenfor Stavernodden, rart det der. Det er utrlolig vanskelig å bedømme avstanden utover åpent hav, Men Marianne hadde kart på dekk og kunne fort konstatere at det var drøyt 5 km ut dit, en akkurat passe tur nå :)

Eneste utfordringen min, var et frosset skeg og litt feil lastet kajakk. Så turen ut til Svenner fyr, ble en noe mer strabasiøs tur enn forventet. Med vinden fra siden og kanskje 8 m/s, gjorde at kajakken heletiden ville snu seg opp mot vinden. Heldigvis var det litt bølger på overfarten, lettere å dreie kajakken da. Di andre skjønte nok godt at jeg strevet litt, for di sa at di ville vurdere styretauing inn igjen om nødvendig :) Men selv om det var litt strevsomt å stadig måtte rette opp kursen igjen, så var det en fantastisk opplevelse. Solen skinte og bølgene var sånn 0,5 – 1 meter kanskje, da er det moro å padle.

SEN23281

SEN23284

Det ble en liten pause her ute, med inntak av litt næring. Men hit ut vil jeg igjen en annen gang også, slik at jeg kan se meg om litt og utforske øya fra både land og vann. Før vi satte kursen tilbake mot Stavernodden, flyttet jeg mer av vekta bak i kajakken. Hadde en mistanke om at nesa lå for dypt i vannet, noe som bare forsterker problemene med å holde retningen.

Turen tilbake ble en enda mer fantastisk opplevelse enn turen ut, i vakker ettermiddagssol og en kajakk som lystrer. Ble det bare moro å padle og skulle nesten ønske turen hjem var lenger hehe.

Vel tilbake på Stavernodden, var det bare å ta med seg alt pikk pakk og tusle opp til fyret. Her ble vi møtt av ei sprudlende glad dame, ja Anita sprer glede rundt seg:)

SEN23291

Jeg måtte bruke litt tid på turen opp til fyret, utsikten var til å ta pusten fra noen og en hver. Det ble en fantastisk avslutning på padleturen. Når jeg i etterkant ser på sporloggen (gps), ser jeg at det var ca 5,8 km ut til Svenner og at vi hadde en snitt hastighet på 5 km/t og noe kortere tilbake igjen.

SEN23292

SEN23293                             SEN23294

SEN23295

Vel inne på fyret, var mange allerede på plass og hadde observert fire padlere ute på havet. Det var tross den fine padleopplevelsen, godt å komme inn i varmen og sette seg ved vedovnen med en kopp kaffe. Her var det noen nye fjes og mange jeg hadde sett og snakket med før, en blid og koselig gjeng entusiaster på tur. Siden jeg har en hukommelse som en kolibri, når det gjelder navn. Så skal jeg ikke prøve å ramse opp alle som var der, men vi var totalt 13 stykker.

20 stk var påmeldt, men influensa og slikt hadde redusert oss til 13. Noe som egentlig var akkurat passelig, i forhold til størrelsen på stua :)

Marianne og Helge hadde kjøpt inn mat til en felles middag, tenk så heldige vi er som har slike ildsjeler som ordner opp for oss. Så en gjeng hadde dugnat på kjøkkenet og laget et fantastisk måltid til oss, ja mye mer mat enn sultne entusiaster klarte å spise opp.

Middag

Utover kvelden og natten, endret været seg. Det begynte å snø og vinden fortsatte, så litt guffent ute den kvelden. Ja jeg som røyker, må jo ut en tur innimellom å sjekke været hehe.

SEN23297                             SEN23299

Rundt halv åtte neste morgen, var det tid for å stå opp og få seg litt frokost og kaffe. Hadde sovet godt hele natten og var klar for nye opplevelser nå, tenk å få to dager med padling i slike omgivelser. Etter en lang god frokost og rydding av boligen etter oss, var vi klare for mer padling. Planen var å padle tilbake til Skråvika og møte di som kun ønsket å padle søndag. Denne turen måtte selvfølgelig gå i mer ordnede former, det er et stort ansvar å ta med seg padlere på tur slik. Men Eirik og Anita fra Kajakkentusiastene har mye kompetanse og erfaring fra slike turer, di arrangerer jo turer hver måned hele året. Og her må jeg understreke at alle turer arragngeres til selvkost, imponerende i seg selv. En butikk som sprer padleglede til alle, viser med all tydlighet at dette er entusiaster :)

Legger til noen bilder fra søndag formiddag på fyret.

SEN23303                                           SEN23304

SEN23305                                           SEN23306

SEN23308                             SEN23309

Entusiasttraff 9-10 februar 2013

Søndagens tur ble på nesten 9 km og var på tross av litt vind og snø, en like fin padleopplevelse for meg. Det har blitt så lite padling di siste ukene, at dette var medisin for kropp og sjel.

Planen var å finne en fin plass ute på en av øyene og innta litt mat der. Men en sur vind (10-12 m/s) fra nordøst og is i alle viker, gjorde det umulig å finne en lun plass å raste på. Så det ble bestemt at vi skulle ha en felles rast i Skråvika, før vi pakket sakene for hjemreise. Det var egentlig ganske smart, for da fikk vi en fin avslutning på turen. En journalist fra en lokal avis, dukket også opp her og da kommer det vel litt padleglede i en lokal avis snart også :)

Nok en fantastisk opplevelse er lagt på minne og med et smil om munnen, kjørte jeg di ca 20 milene hjem igjen. Og ja jeg skal hit igen en annen gang også:)

En stor takk til alle som var med på turen og bidro til at turen ble så bra, og en ekstra takk til Marianne og Helge som ordnet felles mat til oss alle.

Og ikke minst en stor takk til Kajakkentusiastene, som lager så fine opplevelser for oss.