søndag 30. september 2012

HERO på Oslofjorden 30 september 2012

Søndag 30 september var jeg med HERO på tur i Oslofjorden, Frode hadde invitert til tur denne søndagen og valget stod mellom Helgøya (Mjøsa) og Oslofjorden. Da jeg synes det hørtes litt langt ut å reise opp i mjøsa denne søndagen og at jeg lenge har hatt lyst til å padle i oslofjorden, så stemte jeg for sistnevnte.
Da ville også Johnny være med og det er jo helt perfekt for oss som ikke har padlet der før, så Johnny ble vår guide denne dagen.
Turen startet ved Fornebu/Oksenøya/Holtekilen, ved en båthavn jeg ikke kjenner navnet på.

Det var ikke meldt knallvær i dag, men høsten viste seg fra sin fineste side og ga oss strålende sol hele dagen. Et perfekt vær for vår første tur i indre oslofjord:-)
Turen gikk ut mellom Ostøya og Borøya.
På østsiden av Langåra ble det en kort rast i det fine været, noen av oss er avhengig av kaffe:))
Her ble det tid til både kaffe og å laste opp noen bilder på Facebook, for å gjøre andre misunnelige:))

Bilde er fra østenden av Langåra, den lille øya til venstre i bilde heter Haraholmen og til høyre Høyerholmen.

Etter vår lille pause, fortsatte turen rundt Nesøya og inn mot Slependenrenna.
På vei innover ble vi oppmerksomme på denne bygningen i en vik på Brønnøya og måtte padle bort for å se hva dette kunne være, det viste seg å være en gammel ringovn fra kalkbrennerivirksomhet.

(Brønnøya i Asker kommune er den nest største av øyene i Vestfjorden uten fastlandsforbindelse. Navnet Brønnøya skyldes at sjøfolk før i tiden bunkret spesielt godt ferskvann fra brønner på øya)
Ref: Wikipedia

Tiden går når man padler slik og flere begynte å føle litt sult og mat må også padlere ha, Og HERO padlere vet å kose seg på tur. Så i en båthavn mellom Hestesund og Grønsund, fant vi en vakker liten strand. Hvit sand som passet til Frodes hvite Zegul, ble vår plass i solen.
Her vartet Bjørn Ivar opp med middag til oss alle, helt utrolig å det smakte fortreffelig. Takk Bjørn Ivar:-)
Selv om en godt kunne ha sittet her hele dagen å bare nyte det fine høstværet, har vi ca 8 km igjen å padle. Klokken er ca 14:00 og vi hadde planer om å kunne avslutte padlingen sånn passelig utpå ettermiddagen, så ferden fortsatte mot Slependenrenna. Ut og rundt Jernholmen og på innsiden av Kalvøya og det er tydelig at roen vi hadde på morgenen nå er over, en god del båter og folk over alt nå.
Inne i Sandviksbukta padlet vi forbi et par som var ute å svømte, så jeg padlet bort å spurte om det ikke var for kaldt å bade nå !! Svaret var at det kun var kaldt di første 5 minuttene, etterpå var di numne og merket ikke så mye til det kalde vannet:))

Litt etter å ha passert en rokubb, ble det litt diskusjon rundt noen store gule bøyer. Kunne det være mulig å klatre opp på en av dem ?


Bjørn Ivar tok oppfordringen hehe, og slik gikk det:))

 
 
Hehe bøyen tippet bare over på siden og Bjørn Ivar fikk seg et bad:))

En annen morsom opplevelse var disse refleksene (se bilde under)
                                                       Kondomrefleker fra kondomeriet:))

 
Vel tilbake i Holtekilen (startsted for turen) møtte vi på en sliten Lomvi, som kjent fra media er det mange av dem som har landet på feil plass.
(http://www.fylkesmannen.no/hoved.aspx?m=4770&amid=3531752)
 
Og helt innerst i fjorden finner Frode en død lomvi.

Turen er over for denne gang, men mange fine øyeblikk og en trivelig gjeng å padle sammen med. HERO er en unik samling glade padlere, som nyter å være ute på tur. Vi kommer helt sikkert til å padle her igjen, kanskje allerede nå i høst!! Ellers så blir det nok uansett flere turer i oslofjorden, den er vakker og spennende. Vi var ute i ca 6,5 timer og padlet 20,7 km i et aldeles fortreffelig høstvær, med alle sine vakkre farger og nyanser.
Det er nok mye mer som kunne vært skrevet om denne turen, men bli med neste gang. Da kan du selv oppleve det fantastiske livet en kajakk og noen gode padlevenner kan by på.

Takk til mine medpadlere for nok en hyggelig tur: Frode, Bjørn Ivar, Johnny og Heidi